HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağışlar doğuda kuvvetli olacak

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Ordu'da şiddetli olması bekleniyor.

ANKARA(ANKA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Tunceli, Bitlis, Van, Ordu, Sakarya, Bursa, Bilecik çevreleri ile gece saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları ile Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Ordu'da şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Kuzeybatı kesimler, Doğu Karadeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Ordu'da şiddetli olması beklenirken Meteoroloji de su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu. (33)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (31)

İZMİR: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu. (33)

ADANA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (33)

ANTALYA: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (30)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (26)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(36)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Sakarya, Bilecik ve Bursa çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölgenin güneyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kuzey Ege kıyıları ile Kütahya çevreler sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimleri ile Hatay'ın batı kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Ordu'da şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Van, Bingöl, Tunceli, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kuzeydoğusunda(Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu olacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler