HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağışlar yurt genelinde sürecek

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

ANKARA(ANKA) - Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, doğu bölgeler ile iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin yağışlı geçmesi beklenirken, yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, doğu bölgeler ile iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların öğle saatlerine kadar Osmaniye ve Hatay çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgar, genellikle kuzey, zamanla güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta, akşam saatlerinde Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'in batısında kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların öğle saatlerine kadar Osmaniye ve Hatay çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken meteoroloji yetkilileri, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

-BUZLANMA VE DON OLAYI-

Meteoroloji uzmanları, sabah ve gece saatlerinde, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğini belirterek, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı da meteoroloji yetkililer, vatandaşlara dikkatli olunması uyarısında bulundu.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (8)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde güney çevreleri hafif karla karışık yağmurlu. (6)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (12)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (15)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu. (17)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (7)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı. (3)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı. (-3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu. (7)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde Denizli ve Afyon çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Kahramanmaraş'ın yüksek kesimleri ile Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerine kadar Osmaniye ve Hatay çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar güney ve doğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kadar kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi tahmin ediliyor..

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler