HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağışlı hava akşam saatlerinde etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmeler şöyle:

ANKARA (ANKA) - Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sivas, Elazığ ve Kırklareli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in bin 800 metre üzerindeki dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli , Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz Kıyıları ve Güney Ege Kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar...) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, kuzey ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Çankırı, gece saatlerinde Sivas çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Bartın, Sinop ve Kastamonu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in 1800 m. üzerindeki dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Elazığ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Van çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu. (20)

İSTANBUL: Parçalı bulutlu. (22)

İZMİR: Az bulutlu. (25)

ADANA: Parçalı bulutlu. (29)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (27)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı. (18)

ERZURUM: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı. (11)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (23)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler