HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağışsız ve sıcak günler etkisini sürdürecek

Yapılan son meteorolojik tahminlere göre, yağışsız ve sıcak günler yeni haftada da yurt genelinde etkili olmaya devam edecek.

Yağışsız ve sıcak günler etkisini sürdürecek

ANKARA (ANKA) - Kurban Bayram'ından bu yana genellikle yüksek basınç merkezinin etkisi altında bulunan Türkiye'nin büyük bölümünde yağış kaydedilmezken, Marmara'nın doğusu ile iç bölgelerde gece ve sabah saatlerinde sis ve pus hadisesi görüldü, hava açık ve güneşli geçerken, hava sıcaklığı geceleri mevsim normalleri civarında, gündüzleri ise mevsim normallerinin üzerinde seyretti.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji'ye göre, yağışsız ve sıcak hava etkisini yeni haftada da yurt genelinde etkisini sürdürecek. Hafta başında Marmara bölgesiyle birlikte Ege ve Batı Akdeniz'in parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kısa süreli sağanak yağış geçişleri görüleceği, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu ile iç bölgelerde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı; gündüz sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Meteoroloji'nin aylık tahmin çalışmalarına göre; mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren azalacağı; yağışsız dönemin sona ereceği ve yağışların Kasım ayı ortalamaları civarında gerçekleşeceği bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler