HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağlı güreşler kavgalı başladı, kavgalı bitti

ANTALYA (İHA) - Türkiye'nin en eski spor güreş organizasyonlarından 655. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri kavgayla başladı ve kavgayla sona erdi.

Elmalı'daki Hamdi Altıntepe Spor Tesisleri'nde yapılan ve 806 güreşçinin katıldığı güreşlerde 52 güreşçi başpehlivanlık için mücadele etti. Başpehlivanların son günde yapılan karşılaşmasında başpehlivan Salih Dorum, çayıra geç çıkınca hakem heyeti tarafından kırmızı kartla dışarı çıkarıldı. Müsabakaları izleyen Yağlı Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkınbak, sporcunun mazeretini öğrenmesiyle affetti ve müsabakalarda güreşmesini sağladı. Kura çekimi sonrası başpehlivan güreş müsabakasında Salih Dorum rakibine yumruk atması sonucunda güreş alanı kavga alanına dönüştü. Sahadaki kavga daha sonra tribünlere sıçradı. Türbindeki kavgaya polis biber gazı sıkarak müdahale etti. Başpehlivanlık final maçında Recep Kara ve Sermet Bulut karşı karşıya geldi.

Başpehlivanların final maçı sonrası sonuçlara itiraz eden güreşçiler hakemlerle tartışırken, final altın puan karşılaşması ile sonuçlandı. Güreşler sonucunda Sermet Bulut birinci olurken, Recep Kara ikinci, Şaban Yılmaz ve Gökhan Arıcı üçüncülüğü paylaştı. Sonuca itiraz eden Recep Kara ikincilik kürsüsüne çıkmadı. Sonucu kabullenmeyen Recep Kara, stadyum dışında yüzünü gizleyerek gözyaşı döktü.

Müsabakalar sonucunda altın kemer Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nin ağalığını 185 bin YTL'ye kazanan Muhammet Alkaya'dan alınıp başpehlivan olan Sermet Bulut'a takıldı. Bu duruma Alkaya taraftarları ve bazı izleyiciler tepki gösterdi. Sıcak hava nedeniyle güreşçilerin olumsuz etkilendiği yarışmalar sırasında bazı güreşçiler baygınlık geçirdi.

Güreşleri Yağlı Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkınbak, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Usta da izledi.

Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Yapıcı, 655. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin oldukça iyi geçtiğini belirterek, yaklaşık 15 bin güreş severin sıcağa rağmen güreşleri izlediğini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler