HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağmur ve kar uyarıları

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre,öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bartın, Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu ve Kastamonu kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar...) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-YOĞUN KAR YAĞIŞI-

Meteoroloji ayrıca "Yağışların; akşam saatlerinde Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına (20 cm ve üzeri) neden olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı da yaptı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Bartın çevreleri ile Kastamonu kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Doğu Karadeniz ve Ordu çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Ardahan ile akşam saatlerinde Erzurum, Kars ve Ağrı'nın kuzey ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Iğdır çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Ardahan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (15)

İSTANBUL:Az bulutlu ve açık. (18)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (22)

ADANA: Az bulutlu ve açık. (26)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (25)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde doğu ilçeleri yerel sağanak yağışlı. (19)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (8)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (19) (ANKA)

(HM/ÖZK)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler