HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yakut'tan 'alternatif' açıklama

AK Partili Sadık Yakut, 'karma eğitimin yanlışlığını' ifade ettiği açıklamasının parti görüşü olmadığını söyledi, "Bu benim, eğitimde alternatif olarak söylediğim sözler" dedi.

Yakut'tan 'alternatif' açıklama

AK Partili Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un dün yaptığı "Karma eğitimi yanlış buluyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek" açıklaması bir anda gündeme oturdu.

Meclis Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Meclis’te toplanan 14’üncü Ulusal Çocuk Forumu’nda, gelecek dönemde karma eğitimi kaldırmaya dönük çalışma yapılacağını söyledi. Yakut, “Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek” dedi. Yakut tartışma yaratan sözleriyle ilgili daha sonra yaptığı açıklamada ise, "Bu benim, eğitimde alternatif olarak söylediğim sözler" dedi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF’in işbirliğiyle düzenlenen 14’üncü Ulusal Çocuk Forumu, 81 ilden gelen birer kız ve birer erkek Çocuk Hakları Komitesi temsilcisinin katılımıyla TBMM Tören Salonu’nda yapıldı. Törende konuşan Yakut, şunları söyledi:

AK Partili Sadık Yakut'un 'karma eğitim yanlışlığı inşallah düzeltilecek' şeklindeki sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz...

BATICILIK ADINA

“Eğitimle ilgili kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı okullarda okutulması adına Türkiye’de maalesef geçmişten bu tarafa yapılan bir yanlışlık, batıcılık adına çocukların aynı okullarda okutulması. Fakat Türkiye’de batıdan gelip okul açanlara baktığınız zaman örnek olarak Galatasaray Erkek Lisesi, İtalyan Kız Lisesi, Alman Kız Lisesi diye kendileri kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı özellikle Türkiye’de okullar açıp eğitim yaptırırken, maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını da büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek. Milletlerin en büyük zenginliği ve gücü yetiştirmekte oldukları nesillerdir. Ülkeler çocuklarını iyi yetiştirirlerse, devleti yönetenler çocukları her türlü olumsuzluktan korumayı başarabilirlerse, dünya sağlam temeler üzerine oturtulmuş demektir.”

ÇOCUKLAR ANAYASAYI YAPARDI

Yakut’tan önce konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de “TBMM, Türkiye’nin nabzının attığı yerdir, dolayısıyla bu nabza çocuk bakışıyla bakmak ve sizlerin bakışını sorunun değil, çözümün bir parçası haline getirmek için buradayız” dedi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizin gözünüzle, aklınızla sorunu çözebilmek bizim için çok önemli. Aslında büyüklere de çok önemli ders veriyorsunuz. İş çocuklara kalsaydı bu anayasa çıkmıştı, sorun çocuklarda değil büyüklerde. Büyüklerin sizden öğrenmesi gereken çok şey var. Her türlü ayrımcılığı yok etmemiz lazım. Bizim ülkemizde artık doğan çocuk sigortalı doğuyor. 18 yaşına kadar bütün sağlık imkanlarından istifade edebiliyor. Bizim ülkemizde artık çocuklar yüzde 99 gibi önemli bir oranla eğitim hayatına başlıyor. Güneydoğu’dan gelenler çok iyi bilirler, katı gelenek göreneklerin getirdiği bakış, kız çocuklarının başka bir şehirde üniversiteyi okutmama gibi bir anlayışı getiriyor. Ama artık her şehirde üniversitemiz var. Sizin bizden istediğiniz şeyler bizim için ödevdir.”

"PARTİMİN GÖRÜŞÜ DEĞİL"

Sadık Yakut karma eğitimle ilgili sözlerinin özellikle sosyal medyada tartışma yaratmasının ardından akşam saatlerinde yaptığı açıklama ise, "Bu benim, eğitimde alternatif olarak söylediğim sözler. Partimin görüşü değil" dedi.

ALTERNATİF AÇIKLAMA

Yakut'un tepkilere neden olan bu açıklaması, partisinde karşılık bulmadı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş konuyla ilglili yaptığı açıklamada bu sözlerin Yakut'un kişisel görüşü olduğunu kaydetti.

Elitaş, "Şu anda gündemimizde böyle bir konu yok" dedi.

Akşam saatlerinde konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Sadık Yakut da "Bu benim, eğitimde alternatif olarak söylediğim sözler. Partimin görüşü değil" dedi.

Konu katıldığı bir televizyon programında Başbakan Erdoğan'a da soruldu. Erdoğan, "Benim bu konuda görüşlerim belli. Uygulamalarımız ortada. Bunlar çok açık bilinen şeyler zaten. Dolayısıyla kendisi de sizin ifade ettiği gibi benim kişisel görüşüm demiş" ifadelerini kullandı.

En Çok Aranan Haberler