HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova'da depremi andılar

Yalova’da 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 14'ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreninde, asrın faciasında hayatını kaybedenler dualarla anıldı.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise, Yalova'nın depreme hazır olduğunu söyledi. Depremde hayatını kaybedenler için Yalova 17 Ağustos Parkı'’nda bulunan Deprem Anıtı’nda anma töreni düzenlendi. 2 bin 504 kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 201 bina ve işyerinin yıkıldığı Yalova’da bu yıl düzenlenen törene Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Yakup Koçal vatandaşlara helva ve karanfil dağıttı.

Büyük felakette hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer bloklara çiçek koyan Yalovalılar, deprem döneminde çekilmiş fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Anma programında İl Müftülüğü görevlileri Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudu. Kimi vatandaşlar ise mermer bloklar üzerindeki isimleri boyadılar. Saatler 03.02’yi gösterdiğinde vatandaşlar topluca depremde hayatını kaybedenler için dua okudu. Koçal, "Yalova depreme Hazır" Deprem Fotoğrafları Sergisini Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'da gezdi.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koçal Yalova'nın depreme hazır olduğunu dile getirerek, "Yalova artık depreme hazır. Deprem öncesinde olmadığı kadar binalar hazır. Deprem sonrasın ile ilgili çalışmaları ise son derece iyi. Ama bu göreceli bir kavram. Şu anda en sıkıntılı durum ise depremde hasarsız görünen binaların depreme nasıl cevap vereceğidir. İnşallah bunu da kentsel dönüşümle çözeceğiz" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler