HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova'da sandığa 48 saat kala toplantı çağrısı

Yalova Belediyesi’nde pazar günkü oylamadan 48 saat önceye alınan olağanüstü toplantı kararı yeni tartışmaya neden oldu.

Yalova'da sandığa 48 saat kala toplantı çağrısı

30 Mart seçiminden önce 74 bin 700 porsiyonluk yemek ve pilav üstü kavurma faturasıyla gündeme gelen Yalova Belediyesi’nde pazar günkü oylamadan 48 saat önceye alınan olağanüstü toplantı kararı yeni tartışmaya neden oldu.

Hürriyet'in haberine göre, CHP’li aday Vefa Salman, İller Bankası’ndan 2 milyon liralık yeni borçlanma kararını almak üzere belediye meclisini toplantıya çağıran AK Partili Vekil Başkan’ın, ödenen kavurma faturaları ile seçim yatırımı olarak dağıtılan hesabı kağıt üstünde denkleştirmeye çalıştığını savundu.

AK Partili Belediye Başkan Vekili Ömer Aslan’ın imzasıyla meclis üyelerine gönderilen çağrıda, Belediye Meclisi’nin cuma günü saat 09.30’da tek gündem maddesiyle toplanacağı belirtildi. Çağrı yazısında “5393 sayılı yasanın 18’inci maddesinin d fıkrası ve 68’inci maddenin b fıkrası gereğince, belediyemiz harcamalarında kullanılmak üzere İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden 2 milyon lira talep edilerek borçlanılması konusunun görüşülmesi” denildi.

UYGUN KREDİ BULDUK

Vekil belediye yönetimi, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimi iptal etmesi ve CHP’li Vefa Salman’ın makamdan ayrılmasının ardından 972 bin liralık yemek faturalarını ödemişti. Belediye yöneticileri, acil borçlanmayla ilgili bilgi soran meclis üyelerine “İller Bankası’ndan uygun koşullarda kredi bulduk, meclisten borçlanma yetkisi almamız gerekiyor” bilgisi verildi. Muhalefet üyeleri ise meclisin pazar günkü seçimden sonra toplanmasını istiyor. CHP’li aday Vefa Salman, bu gelişmenin kavurma krizinin devamı olduğunu belirterek şunları söyledi:

PARAYI HARCAMIŞ OLABİLİRLER

“Kavurma faturalarını ödediler, kasada para kalmadı. Başka seçim harcamaları da oldu, şimdi giderayak olağanüstü bir borçlanma çabası var. Kesinlikle art niyetli bir hareket. 1 Haziran’da seçim var, mayısın son cuması olağanüstü meclis, tek gündem maddesi 2 milyon lira borçlanma yetkisi. Bu ne ahlakidir, ne etiktir ne de dürüst siyasete sığar. Bence bu para geldi, bunlar parayı seçim yatırımı olarak harcadılar, şimdi arkadan meclis kararını alıp kitabına uydurmaya çalışıyorlar. Şu olabilir; meclisten olağanüstü karar çıkaracaklar, validen hemen onay alıp o gün paranın resmi girişini yapacaklar. Ama cumhuriyet tarihinde aynı gün meclisin karar alıp valinin onaylaması görülmüş değil. Bunu sağlamaya çalışacaklar. Biz bunun takipçisi olacağız. Ayrıca iki gün kala seçim yatırımı gibi para dağıtabilirler. Personele ikramiye dağıtabilir, vatandaşa borçlarını ödeyebilirler. Seçim öncesi belediyeye yeni borçlanma yeni yük. Zaten bisiklet dağıttılar. Yetmeyenlere ‘Seçildikten sonra almayanlara da vereceğiz’ dediler. Ak Parti logolu puzzle yaptırmışlar okul servislerinde dağıtıyorlar. Dini siyasete alet etmelerine alıştık da şimdi çocukları da politikaya alet ediyorlar.”


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler