HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yanbaz: "SGK personeli başka kurumlara geçmek istiyor"

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışan kamu görevlilerine yapılan haksızlıklara Sosyal Güvenlik Haftası'nda ‘yeter artık' diyor, kamu görevlilerimizin haklarının verilmesini istiyoruz. İnanıyoruz ki Sosyal Güvenlik Haftası, önce kurumda çalışan kamu görevlileri mutlu edilerek değer kazanacaktır” dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle açıklama yaptı. Vecdi Yanbaz, SGK'da çalışan kamu görevlilerinin, ellerinden alınan mali ve özlük hakları nedeniyle Sosyal Güvenlik Haftası'nı buruk bir şekilde karşıladığını söyledi.

SGK çalışanlarının çok sayıda hizmeti beşikten mezara kadar tüm vatandaşlara verdiğine dikkat çeken Yanbaz, "SGK, vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlamaktadır. Ancak, bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurum çalışanları gözardı edilmektedir. Kendisinden ve ailesinden fedakarlıkta bulunarak, özveri ve gayretle gecesini gündüzüne katarak, mesai mefhumu gözetmeden çalışan kamu görevlilerinin maddi anlamda karşılığını alamaması büyük bir adaletsizliktir. Uygulanan yanlış politikalar, mali ve özlük haklarda yaşanan kayıplar nedeniyle SGK'da çalışan kamu görevlilerinin başka kurumlara geçmek istemektedir. Kuruma yeni başlayan kamu görevlileri dahi kurumu terk ederek başka kurumlara geçmektedir. Bu gidişle kurumda alanında uzman personel kalmayacaktır. Bunun sonucu ise ülkemize ve vatandaşlarımıza zarar verecektir. Sosyal Güvenlik Haftası'nda kurumda çalışan personele yapılan haksızlıklara 'yeter artık' diyoruz. Genel yetkili sendika olarak bu adaletsizliğin giderilmesini ve kamu görevlilerimizin hakkının, emeğinin ve alın terinin karşılığının verilmesini istiyoruz” dedi.

Büro Memur-Sen olarak, kurumdaki kamu görevlilerinin insanca yaşamasını, evine gülen yüzle gitmesini istediklerini vurgulayan Yanbaz, "Sosyal Güvenlik Haftası, önce kurumda çalışan kamu görevlileri mutlu edilerek değer kazanacaktır. Bunun için kurum personeli uzmanlaştırılmalı, İl Sosyal Güvenlik Uzmanı, Sosyal Sigorta Uzmanı kadroları açılmalıdır. Kurumda çalışan tüm kamu görevlilerimizin hakkı olan fazla mesai ücretleri, ikramiyeler ve ek ödemeleri verilmelidir. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir. İcra memuru, denetmen, uzman, müfettiş kadrolarına dışarıdan değil, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yıllarca görev yapmış kamu görevlileri atanmalıdır. 4/B'li olarak görev yapan personel en kısa sürede kadroya geçirilmelidir. Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen olarak bu haklı taleplerimiz en kısa sürede dikkate alınarak SGK çalışanlarımızın mağduriyetlerine son verilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler