HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 20. yılına ödül heykelciği yarışması ile başlıyor

Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 20. yılında düzenlediği yarışma ile ödül heykelciğini yeniliyor.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 20. yılına ödül heykelciği yarışması ile başlıyor

Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 20. yılında görkemli bir törene hazırlanıyor. 20. yıl kutlamaları kapsamında, ödül heykelciğini değiştirecek olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, ödül heykelciğinin belirlenmesi için Türkiye genelinde bir yarışma düzenliyor. Jürisinde heykel sanatının önemli isimlerini bir araya getiren yarışma, tüm heykel sanatçılarına ve öğrencilerine açık olacak. Birinci olan heykelcik, bundan sonra yapılacak Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödül törenlerinde, tiyatro dünyasının en iyilerine verilecek. Yarışmanın birincisi 50 bin TL, ikincisi 30 bin TL, üçüncüsü ise 20 bin TL para ödülü alacak. 1 Ekim – 16 Kasım 2015 tarihleri arasında başvuruları alınacak yarışmanın sonuçları 5 Şubat 2016 tarihinde açıklanacak.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 20. yılında, kendine özgü yeni bir ödül heykelciğine sahip olması gerektiği fikrinden yola çıktıklarını belirten Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa, heykel sanatçılarına yönelik ülke çapında bir yarışma düzenlemenin en iyi yol olacağı düşüncesiyle hareket ettiklerini belirtti.

Başağa şu bilgileri verdi: “20 yıldır aralıksız düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri hala ilk düzenlendiği yılki kadar genç. Her geçen sene tiyatromuz tarafından daha da çok sahiplenilen ödüllerimiz, kendini içinde bulunduğu zamana uyumladı, yeniledi ve iyileşti. Önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz 20. yılda düzenlediğimiz yarışma ile bu önemli ödüle yakışacak, onunla özdeşleşecek özgün ödül heykelciğini arıyoruz. Bunu da heykel sanatına ve heykel sanatçılarına vereceğimiz destekle yapıyoruz. Yarışma, “Fikir” ve “Uygulama” olmak üzere iki ayrı aşamadan oluşacak. Yarışmanın Fikir Aşaması değerlendirmeleri sonucunda Uygulama Aşaması değerlendirmesine katılmak üzere 10 proje seçilecek. Dereceye girecek ilk üç sanatçımıza ise sırasıyla 50 bin TL, 30 bin TL ve 20 bin TL olmak üzere farklı para ödülleri vereceğiz.”

Yarışma jürisi Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Vedat Somay başkanlığında, Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Neslihan Pala, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Nilüfer Ergin, akademisyen ve heykeltıraş Prof. Rahmi Aksungur ve Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa’dan oluşuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler