HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaralı ördeği çöpe attılar

Pendik'te çöp konteynerına atılarak ölüme terk edilen ayağı kırık yavru ördeği belediye temizlik işçisi kurtardı.

Yaralı ördeğin tedavi altına alınmasını sağlayan Çevre temizlik görevlisi Kadir Çelik, "Ben sadece görevimi yaptım” dedi.

Çöp konteynerına atılmış halde bulunan ve ölmek üzere olan yavru ördek, görenlere ‘el insaf' dedirtti. Pendik Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanlarından Kadir Çelik, görevli olduğu Pendik sahilinde çöp konteynerındanbir ses geldiğini fark etti. Konteynera bakan Çelik, kutu içinde çöpe atılmış bir yavru ördekle karşılaştı.

Kurtulmak için çırpınan yavru ördeğin bir ayağının da kırık olduğunu fark eden duyarlı temizlik görevlisi,ölmek üzere olan minik hayvanı hemen Pendik Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi'ne götürdü. Ördek yavrusu, Pendik Belediyesi veterinerleri tarafından tedavi edilerek özel bakıma alındı. Küçük ördek, iyileşinceye kadar veterinerlik biriminin gözetiminde kalacak. Dikkati ve duyarlılığı sayesinde ördek yavrusunu ölümden kurtararak örnek bir davranışa imza atan Belediye Temizlik Görevlisi Kadir Çelik, her canlının merhameti ve sevgiyi hak ettiğini belirterek, "Vicdanlarımızın kararmasına engel olalım. Sokaklarda bu sıcaklarda sokak hayvanları ve kuşlar için bir kase su bırakan hayırsever insanlar da var, bu yavru ördeği ölüme terk eden insanlar da. Ben sadece görevimi yaptım” şeklinde konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler