HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaralı PKK’lılar 112 Acil’i aradı

Tunceli kırsalındaki PKK’lıların ellerindeki mayın patlayınca, ikisi yaralandı biri ise hayatını kaybetti. PKK’lılar yaralı arkadaşlarına yardım etmek için çareyi 112 Acil Servisi aramakta buldu.

Yaralı PKK’lılar 112 Acil’i aradı

Tunceli kırsalında, 1 Haziran cumartesi tarihinde yaşanan olayda PKK’lı gurubun elindeki mayının infilak etmesi sonucunda 1 PKK’lı hayatını kaybetti. İki PKK ise yaralandı. Bir teröristin ağır yaralı olduğu olayda PKK’lılar 112 Acil servisi aradı ve ‘Tunceli-Pülümür karayolunun 35 kilometresinde trafik kazası oldu. 4 yaralı var, acil ambulans” dedi. Bunun üzerine hem Pülümür’den hem de Tunceli’den iki ambulans olay yerine doğru harekete geçti. 5 kişiden oluşan iki ambulansın olay yerine varmasıyla birlik de trafik kazası için değil PKK’lı teröristler için çağrıldıkları ortaya çıktı.

'TRAFİK KAZASI OLDU' DEDİLER

Hafta sonu Tunceli kırsalında yaşanan olayın detaylarını Tunceli İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Kenan Aydın, VATAN’a anlattı. Aydın, yapılan kaza ihbarının ardından iki ambulansın bölgeye gittiğini belirterek şunları söyledi: “112 Acil Servis kayıtlarında da yer alan bir ihbarla, Tunceli ile Pülümür’ün tam ortasında kalan Zağge mevkisinden aradığını söyleyen bir kişi, yolda bir aracın kaza yaptığını ve 4 yaralı olduğunu söylüyor. Bunun üzerine biri Tunceli’den biri de Pülümür’den olmak üzere iki ambulans bölgeye sevk ediliyor. Ancak ortada kaza olmadığını görüyorlar. Bu sırada iki silahlı PKK’lı yolun kenarındaki ormanlık alandan çıkıp her iki ambulansı ormanlık alandaki bir noktaya alıyorlar. Yaklaşık 2 kilometre sonra ise, toplam 5 görevliyi bir noktada bekleyen biri ağır yaralı olan iki PKK’lının yanına götürüyorlar. Bana anlatılana göre, ormanlık alanın az ilerisinde daha kalabalık bir PKK’lı grubu var ancak yaralılar farklı yerde. Her iki PKK’lı da şarapnel parçalarından dolayı yaralanmış.”

SADECE PANSUMAN YAPTILAR

“Bu sırada Acil Tıp Teknisyenleri, yaraların mayından dolayı olduğunu duyuyor. Ardından da sadece tentürdiyot kullanarak pansuman yapabiliyorlar. Bunun dışında yapabilecekleri bir şey olmadığını ifade ediyorlar. Ardından da onları getiren iki PKK‘lı, sağlık görevlilerini ambulanslara götürüyorlar ve yarım saat kadar beklettikten sonra gitmelerini söylüyorlar. Olay olduğunda beni de 112 Acil Servisi’nden aradılar ve iki ambulansa da ulaşılamadığını belirttiler. Ben de servise giderek durumu takip ettim. Toplam 2 buçuk saat görevlilere ulaşamadık. PKK’lıların bulunduğu ormanlık alanda telefonların çekmediğini öğrendik. Ancak daha sonra kendileri bırakılınca haberdar olduk.”

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: TEDAVİ AMAÇLI ALIKONULDULAR

Olayla ilgili olarak Tunceli Valliği’nden de açıklama yapıldı. Açıklamada, ’Olay yerine giden 112 Acil Servis personeli 3 kişi, Tunceli-Pülümür karayolunun 35’nci kilometresinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca, muhtemelen ellerinde bulunan patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 2 örgüt mensubunu tedavi etmek maksatlı alıkonulmuş, sağlık personeli, alıkonulduğu bölgede tekrar bırakılmıştır” denildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler