HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yarasanın ısırdığı genç kuduzdan öldü

Karaman'da yarasa ısırdıktan sonra kuduz teşhisi konulan bir kişi, tedavi gördüğü Adana'daki hastanede hayatını kaybetti.

Yarasanın ısırdığı genç kuduzdan öldü

Alınan bilgiye göre, Karaman'da yaşayan Veli A.'yı (34) yaklaşık 2 ay önce evinin önünde otururken alnından yarasa ısırdı.

Veli A. çok büyük bir yara olmadığı için önemsemeyerek hastaneye gitmedi. Veli A., bu olaydan 15-20 gün sonra baş ağrısı, mide bulantısı, halsizlik şikayetiyle Adana'da hastaneye gitti. Bir hafta önce kuduz teşhisi konularak Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne yatırılarak tedavi altına alınan Veli A. bugün hayatını kaybetti.

Yapılacak işlemlerin ardından Veli A.'nın cenazesi ailesine teslim edilecek.

DOKTORLAR İLAÇ YAZIP GÖNDERMİŞTİ

Yaklaşık 2 ay önce evinin önünde akşam otururken alnından yarasa ısıran Veli A., baş ağrısı, mide bulantısı, halsizlik şikayetiyle hastaneye gitmişti. Doktorlar soğuk algınlığından şüphelenip ilaç yazarak hastayı gönderdi. V.A. ise ilaçları kullanmaya başladı ancak olaydan yaklaşık 45 gün sonra bu kez hayal görme, ışıktan, sesten rahatsız olma gibi rahatsızlıklar yaşamaya başladı.

TEŞHİS KOYAMADILAR

Bunun üzerine tekrar hastaneye gitti. Ancak bu kez doktorlar V.A.'ya bir teşhis koyamadı. V.A. kendi isteğiyle 17 Eylül 2016 tarihinde Adana'ya gelerek burada Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne akşam acil servisten giriş yaptı. Doktor hastayı muayene edip şikayetini dinledi.

Doktor şikayetleri dinlediğinde kuduz vakası olabileceğinden şüphelenerek hastaya "Seni herhangi bir hayvan ısırdı mı" diye sordu. Bunun üzerine V.A. 45 gün önce kendisini alnından bir yarasa ısırdığını söyledi.

Doktor hemen ambulansı hazırlatarak hastanın karantina altına alınması gerektiğini söyleyip Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk etti. V.A., ambulans ile buraya getirilerek hastanede enfeksiyon bölümünün yoğun bakımında karantina altına alındı. Hemen tetkikler yapıldı, alınan sonuçlarda hastanın kuduz olduğu kesinleşti.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler