HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Yargıda 'başkanlık sistemi' kuruldu"

Adalet İçin Hukukçular yaptıkları yazılı açıklamada, Türkiye'de hiçbir dönem yargının bağımsız olmadığını, hukukun temel ilkelerinin ortadan kalktığını iddia etti

"Yargıda 'başkanlık sistemi' kuruldu"

Adalet İçin Hukukçular, tahliye kararlarının uygulanmamasına tepki göstererek, "Yargıda başkanlık sistemi kuruldu. 12 yıl boyunca gerici ve faşizan bir rejimi yargı eliyle tesis etmeye çalışan AKP-Cemaat koalisyonu iç hesaplaşmalarını da yine yargı üzerinden gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Ülkemizi elbirliğiyle yangın yerine çevirenlere 'yiyin birbirinizi' deme şansımız bulunmamaktadır" dedi.

Adalet İçin Hukukçular yaptıkları yazılı açıklamada, Türkiye'de hiçbir dönem yargının bağımsız olmadığını, hukukun temel ilkelerinin ortadan kalktığını iddia etti, Yargının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlandığının savunulduğu açıklamada, son dönemde yaşananlarla kanun devletinden geri düşüldüğü, yargısal mekanizmaların düşman ceza hukuku mantığı ile işlevlendirildiğinin tescillendiği, yargıda başkanlık sisteminin kurulduğunu öne sürdü. Açıklamada, "Avukat Umut Kılıç'ın tutuklanması skandalının ardından 25 Aralık operasyonlarında tutuklananların tahliye kararı ve tahliye kararının yok hükmünde sayılması hukuk tartışması sınırlarını aşmaktadır. 12 yıl boyunca gerici ve faşizan bir rejimi yargı eliyle tesis etmeye çalışan AKP-Cemaat koalisyonu iç hesaplaşmalarını da yine yargı üzerinden gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Ülkemizi elbirliğiyle yangın yerine çevirenlere 'yiyin birbirinizi' deme şansımız bulunmamaktadır" denildi. Halka karşı birlikte suç işleyenlerin yine birlikte yargılanacağının vurgulandığı açıklamada, "Bugün yargı, AKP'nin ve Tayyip Erdoğan'ın suçlarını örtmek için çırpınmakta, çırpındıkça batmaktadır. Tüm kamuoyuna belirtmek isteriz ki; AKP ve onun kurucusu Cumhurbaşkanı'nın suç dosyası hayli kabarmıştır. Ülke ve yargı kaybettiği nefesi geri alacaktır. AKP bugünlerden daha fazla kaçamayacaktır. Buna izin vermeyeceğiz" denildi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler