HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yarın okullar saat kaçta açılıyor? Okul saatleri ve servis saatleri hakkında her şey!

Yarın okullar saat kaçta açılacak sorusu, bu akşam öğrenciler tarafından detaylıca merak ediliyor. MEB bakanı, okul saatleri ile ilgili tüm bilgileri duyurmuş tüm yetkilerin de il valiliklerine verildiğini duyurmuştu. 18 Eylül günü okullar açılıyor ve değişen okul saatleri ve kış sezonu nedeniyle servis saatleri de merak ediliyor. Peki 18 Eylül günü, yani yarın okullar saat kaçta açılacak? İşte yeni düzenlemeye göre okul saatleri...

Yarın okullar saat kaçta açılıyor? Okul saatleri ve servis saatleri hakkında her şey!

18 Eylül günü, yani yarın Pazartesi günü okullar açılıyor. Yaz tatili, bayram tatilleri derken tatil geride kaldı ve veliler, öğrenciler, öğretmenler okul saatleri ile ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Daha önce de okul saatleri ile ilgili bazı detayların değiştiği duyuruldu ve ertesi hafta, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, valiliklerin yeterli yetkilere sahip olduğunu belirtti. Peki, yarın okullar saat kaçta açılıyor? Dersler kaçta başlıyor ve servis saatleri ile ilgili detaylar belirlendi mi? İşte detaylar...

YARIN, YANİ 18 EYLÜL SABAHI OKULLAR SAAT KAÇTA AÇILIYOR? DEĞİŞİKLİK VAR MI?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, kış sezonu da hesaba katılarak okullar saat 08.00'da başlıyor. Aslında Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuda yetkileri valiliklere verdi ve ' en erken' ifadesi detayını bulunduruyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmasının engellenmesi için bir genelge yayınlayarak, taşımalı sistem ve özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi talimatını verdi.

Dolayısıyla, öncelikle İstanbul valiliği, derslerin en erken saat 08.00'de başlayacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmasının engellenmesi için bir genelge yayınlayarak, taşımalı sistem ve özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi talimatını verdi.

Yeni uygulama tekli eğitim yapan okulları memnun ederken ikili öğretim olan kurumlarda ders çıkış saati 19.00’u bulacak. İstanbul Valiliği’ndeki yetkililerden alınan bilgilere göre, geçen sene başlanan yaz saati uygulaması ardından velilerin isteği üzerine bu karar alındı.

Tüm valiliklere gönderilen genelgede 2017/2018 eğitim-öğretim yılında kış saati uygulamasına geçilemeyeceği belirtilerek, okula giriş ve servis saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, her ilin kendi iklim ve coğrafi koşullarının dikkate alınması ve ilk ders başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi istendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler