HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yarın Regaip Kandili

Müslümanlar için önemli gün ve gecelerle Ramazan ayının da içinde bulunduğu üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili, yarın kutlanacak.

ANKARA (A.A) - AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu kandilde bir ilke imza atacak. Görmez, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajını görüntülü olarak iletecek.

Görmez, ayrıca Regaip Kandili dolayısıyla Edirne'deki Selimiye Camisi'nde düzenlenecek ve TRT 1 ile TRT Avaz'dan canlı olarak izlenebilecek kandil programında bir konuşma yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Selimiye Camisi'ndeki program ikindi namazı sonrası başlayacak. ''Kur'an-ı Kerim Ziyafeti'' olarak da nitelendirilen programda, İstanbul'daki Valide-i Cedit ile Büyük Piyale Paşa Camileri ile Edirne'deki Kirazlı, Üç Şerefeli ve Eski Camileri imam hatipleri Kur'an okuyacak.

Kasidelerin yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz'ın da vaaz vereceği programda, Diyanet İşleri Başkanlığı İlahi Grubu da ilahiler okuyacak.

-ÜÇ AYLAR CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR-

Kandiller Geçici ve Mukaddes Zamanlar olarak da adlandırılan üç aylar, 3 Haziran Cuma günü başlayacak.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarının bulunduğu ve Miraç, Berat kandilleri ile Kadir gecesinin de içinde bulunduğu 3 aylar, Müslümanlar için tövbe etmenin, affın, manevi arınmanın ve kendini yenilemenin habercisi olarak görülüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler