HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yarsav Eski Başkanı tutuklandı

Darbe soruşturması kapsamında, geçen hafta gözaltına alınan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Murat Arslan tutuklandı

Yarsav Eski Başkanı tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Sayıştay denetçilerine yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Murat Arslan nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan'ın da aralarında bulunduğu bazı Sayıştay denetçileri hakkında, "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla gözaltı kararı almıştı. YARSAV, olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile kapatılmıştı.

Murat Arslan kimdir?

Yargıtay ve Danıştay'ın yeniden yapılandırılması gündemdeyken, Yarsav Başkanı Murat Arslan, "Cemaat bahane, biat etmeyen tüm yargı üyeleri tasfiye ediliyor" demişti. Arslan, 1974 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu.

Avukatlık stajının ardından 2001 yılında Sayıştay’da Denetçi Yardımcısı olarak göreve başladı. Sayıştay Daireler Kurulu Başraportörlüğü’nde görevli iken, 20.03.2006 tarihinde Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü’ne atandı. Halen Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Kamu Mali Yönetiminin Yeniden Yapılandırılma Çalışmalarının Analizi” isimli yüksek lisans tez çalışmalarını yürütmektedir. Çeşitli dergi ve gazetelerde mesleki konularda ve mali hukuk alanında inceleme ve makaleleri yayımlanmış olup halen Sayıştay Dergisi Yayın Kurulu Üyeliğini devam ettirmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.


En Çok Aranan Haberler