HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaşlı teyzeden Mehmetçiğe duygulandıran mektup

Eskişehirli bir grup vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına destek vermek amacıyla Mehmetçiğe mektup yazdı.

Eskişehirli bir grup vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına destek vermek amacıyla Mehmetçiğe mektup yazdı. Yaşlı bir teyzenin “Benim oğullarım yok, sizler benim evladımsınız. Buralarda hava o kadar soğuk değil, ama oralarda hava soğuk mu? Kendinize dikkat edin” yazması okuyanları duygulandırdı.
Eskişehir’de Seriyye Vakfı üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda bulunan askerler için "Sineden Sipere Mektup" kampanyası başlattı. Bir alışveriş merkezi önünde stant açan vakıf üyeleri, Cuma namazının ardından Mehmetçiğe destek olması için vatandaşlara mektup yazdırdı. Vakıf üyeleri, kampanyanın sona ermesinin ardından yazılan mektupları sınır bölgesine giderek askerlere kendisi ulaştıracak.

"Türk İslam ordusu dünyanın her yerine adaleti götürdü"
Mehmetçiğin Suriye’de başarılı bir harekatı yürüttüklerini belirten Seriyye Vakfı Eskişehir İl Başkan Vekili Savaş Öztürk, operasyonun 35’inci güne girdiğini hatırlattı. Öztürk, "Mehmetçik, büyük bir çemberi yarıyor şu anda orada. Bizler, bedenen orada onlara destek olamıyoruz. Kendimizi de bunda sorumlu hissediyoruz. Bizler de manevi bir şekilde destek olmak amacıyla böyle bir mektup kampanyası başlattık askerlerimize moral olsun diye. Sağ olsunlar halkımız destek veriyor. Zaten biliyorsunuz Türk İslam ordusu bu zamana kadar dünyanın her yerine adaleti götürdüler. Bugün de zaten Afrin’de de bunu yapıyorlar. Ordumuz oraya adaleti götürdü. Halkımız da bunu biliyor ve bunun için ordumuza büyük destek veriyor. Şu anda da onların arkalarında olduğunu göstermek için buradayız" dedi.

"Buralarda hava soğuk değil, oralarda soğuk mu?
Yazılan bazı mektupları okuduğunu ve duygulandığını da aktaran Savaş Öztürk, "Mektupların içinde beni duygulandıran bir teyzemizin mektubu oldu. Teyzemiz hiç oğullarının olmadığını söylemiş. Adı Gülnur, soy ismini yazmamış. ‘Benim oğullarım yok, sizler benim evladımsınız. Buralarda hava o kadar soğuk değil ama oralarda hava soğuk mu? Kendinize dikkat ediyor musunuz? Yemeklerinizi yiyor musunuz? Komutanlarınızın sözünü dinleyin’ yazmış. Beni en çok duygulandıran kısmı, ‘Ben sizin arkanızdayım’ yazmış. Kaç yaşında teyzemiz ‘Ben sizin arkanızdayım’ diyor. Bizim milletimizin ne kadar necip bir millet olduğunu buradan anlıyoruz. Biz de gençler olarak askerlerimizin arkasındayız" ifadelerini kullandı.

"Gönderseler bugün ben de oraya giderim"
Suriye’de olan askerlere mektup yazan 55 yaşındaki Derman Özkan ise, duygularını şöyle dile getirdi:
“Askerlere her namazımda, her öğünde, her ezanda çok dua ediyorum. Kalbim, gönlüm her şeyim onlarla. İnan gönderseler bugün ben de oraya giderim. Onların yanında olmak, onlarla birlik olmak en büyük şeyim. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Ülkemize milletimize böyle bir şey olduğu için onları canı gönülden desteklediğime onlar için kalbimin, gönlümün orada olduğunu ilettim.

Mynet Youtube

Yaşlı teyzeden Mehmetçiğe duygulandıran mektup

En Çok Aranan Haberler