HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yazar Hüseyin Cengiz'den 'Ve Sonra Yol Bitti' isimli hayvana tecavüzü anlatan skandal kitap

Hüseyin Cengiz'in kaleme aldığı Destek Yayınları'ndan yayımlanan “Ve Sonra Yol Bitti” isimli kitaptaki ifadeler ve ayrıntılar sosyal medyada vatandaşlar tarafından büyük tepkilere neden oldu.

Yazar Hüseyin Cengiz'den 'Ve Sonra Yol Bitti' isimli hayvana tecavüzü anlatan skandal kitap

Destek Yayınları'ndan yayımlanan “Ve Sonra Yol Bitti” isimli kitaptaki bir bölüm nedeniyle hayvanseverler sosyal medyada örgütlenerek kitabın yazarına tepki gösterdi. Hüseyin Cengiz'in kaleme aldığı “Ve Sonra Yol Bitti” kitabının bir bölümünde bulunan zoofiliyle ilgili tasvirin “bu fiili normalmiş gibi gösterdiği” eleştirisine Destek Yayınları bir açıklamayla cevap verdi.

_

Hayvenseverler sosyal medyada kitaba şu tepkileri gösterdi:_


_

Konuyla ilgili Destek Yayınları'nın yaptığı "Edebiyat sınır tanımaz" başlıklı açıklama ise şu şekilde:_

"Hüseyin Cengiz’in yayınevimiz tarafından yayımlanan “Ve Sonra Yol Bitti” adlı romanının bir sahnesinde yer alan zoofiliyle ilgili bir tasvirin hayvan dostları okurlarımız tarafından şiddetle eleştiriliyor olmasını anlayışla karşılamak isterdik ancak edebiyat ne yazık ki kendi kendini sansür etmeye imtina ederek gerçekleştirilebilecek bir mecra değildir.

Çoğu okurumuzun bize ulaştırdıkları kınamalarında “bu fiilin normalmiş gibi gösterildiği” eleştirisini kabul etmemiz ise hiç mümkün değil çünkü bahse konu sahnenin devamını okuduğunuzda roman kahramanı yaptığı şeyden dolayı komutanı tarafından cezalandırılmakta ve koğuş arkadaşlarınca sabaha kadar dövülmektedir.

Edebiyat sadece güzelliklerin, iyiliklerin, mutlulukların, aşkın, erdemin anlatıldığı bir alan olsaydı eğer eminiz ki rafları süslemek için elimizde mutlu masallardan başka bir şey kalmazdı. Biz yayınevi olarak hayvan sever dostlarımızın duyarlılıklarını çok iyi anlamakla birlikte yazınsal özgürlüğün ket vurulamayacak bir hak olduğunu düşünüyor ve dünya edebiyatında yüzlerce örneğine rastlayabileceğiniz bu tip çarpıklıkların teşvik edilmediği müddetçe ifade edilmesinin yazarın inisiyatifinde olduğunu düşünüyoruz.

Toplumumuzda ne yazık ki cımbızla bir ayrıntıyı çekip onun üzerinden linç kampanyası düzenlemek son zamanların en gözde eğlencesi oldu. Bir romanın içindeki küçük bir ayrıntının birkaç paragraf sonrasında ne olduğuna bakılmaksızın nefret söylemleriyle ayyuka çıkarıldığını daha önce de gördük, mesnetsiz argümanların cehalet arsızı insanların elinde nasıl bir silaha dönüştüğünü daha önce de yaşadık. Unutmayalım ki cehalet fanatizmi besler, fanatizm ise cehaletin biricik evladıdır. Çetin Altan’ın deyişiyle, “ilk cinsel deneyimini eşekle yaşayan” insanların azımsanamayacak bir sayıda olduğu ülkemizde, sapkınlıkların, deşifre edilmeksizin içrek bir toplumsal refleksle üstünün örtülmeye çalışılmasının, yüzleşmekten kaçındıklarımızın gittikçe daha normal kabul edilmesine hizmet edeceğine inanıyoruz.

Saygılarımızla..."

_

KİTABINI ŞÖYLE TANITMIŞ:_

Yazar Hüseyin Cengiz kitabı ilk çıktığında tanıtımını yaparken, "İzmir'de doğmuş bir kitabın ilk tanıtımını da İzmir'de yapmak istemiştim. Bu kararın ne kadar doğru olduğunu da bugün burada görüyorum. Sizinle bu keyifli anı yaşamak, kitabın doğuşu kadar değerli ve önemlidir" demiş. Kitabına ait bilgilerde veren Cengiz, "Romanda, Anadolu'da yaşayan bütün kadim halkların; gurbet,aşk, savrulmuş hayatlar, bitirilmiş sevdalar üzerine kurulmuş bir hikayesi anlatılıyor. Okuduğunuzda Dersim'den Ege'nin iki yakasına kadar bizim olan bütün Anadolu'nun tek tek bütün sokaklarını gezeceksiniz..." ifadelerini kullanmış.

Hüseyin Cengiz kimdir?

Eğitmen anne ve babanın çocuğu olarak Dersim’de doğdu. 12 yaşından itibaren hem okuluna devam etti hem de ailesinin yanında ticarete başladı. Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra tekrar aile şirketinde çalışmaya başladı.

Üniversite yıllarında edebiyat çevreleriyle tanışması, onun için iş dışında soluk alabileceği aydınlık bir bahçe olmaya başladı. Bu dönemde çeşitli dergi ve gazetelerde denemeleri ve öyküleri yayımlandı. Bulunduğu şehrin ilk edebiyat dergisini, dostları ile birlikte yayın hayatına soktu ve burada yazmaya devam etti. Yazım serüveninde, Piya Yayın kolektifindeki dostlarının, kendisine olan ilgi ve sevgileri, onu edebiyata bir adım dana yaklaştırdı. Bu süreçte iş hayatında da aile şirketinden bağımsız olarak kendi şirketini kurdu ve 10 yıl içinde vergi rekortmeni oldu.

Türkiye’nin dört farklı ilinde şubeler oluşturduğu yeni şirketi ile yurtiçi ve dışında üretim ve pazarlama faaliyetlerine devam eden Cengiz, yoğun seyahat programı ve uzun uçak yolculuklarını değerlendirerek, kendi deyimi ile “vahşi ticaretin ağır cenderesinden kurtulup soluk almak için” uzun soluklu okuma ve yazma serüvenine başladı. Bu yolculuklardan beslendiklerini okuyucuyla paylaşmak için “içinde dokunduklarını” yazıya döktü.

İlk kitabı “İçindeki Bana Dokun” da denemelerini kaleme alan Cengiz, bugünlerde, Ermeni tehciri ışığında Anadolu halklarının barış, huzur ve kardeşlik özlemini konu alan romanı “Ve sonra Yol Bitti” ile gündemde…

Zoofili nedir?

Zoofili (Yunanca ζῷον zṓion, "hayvan", ve φιλία filia, "dostluk"/"sevgi" kelimelerinden), insan ve hayvan arası cinsel eylemi veya böyle eylemlere eğilim göstermeyi tanımlamak için kullanılan bir terim. Zoofiliyi pratik yapanlara "zoofil" denir. Zoofili bir parafili olarak sayılır. Hayvanlar ile cinsel ilişki bazı ülkelerde yasa dışı olmamasına rağmen hiçbir yerde hoş görülmez. Çoğu ülkede zoofilik eylemler, hayvan istismarı yasaları veya "doğaya aykırı suçlar" ile ilgilenen yasalar doğrultusunda yasak kılınır; buna rağmen birçok zoofil, bu eylemlerin çoğunlukla tacizci olmadıklarını iddia eder.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler