HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yelken yarışlarında yunus sürprizi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü (BAYK) Kış Trofesi 2'nci ayak yarışları sırasında görülen yunus sürüsü yarışlara renk kattı.

BODRUM,(Muğla),(DHA) - Bodrum'da EsenYacht ana sponsorluğunda BAYK tarafından düzenlenen ve 7 ayaktan oluşan kış trofesinin 2'nci etabı ilk gün yarışları yapıldı. 14'üncüsü bu yıl düzenlenen ve Türkiye'nin en uzun soluklu yelken kış trofesi olduğu belirtilen yarışlara aralarında İzmir, İstanbul ve Ankara illerinden de olmak üzere 54 tekne katıldı. IRC- A, IRC- B ve destek sınıflarında toplam 7 kategorinin yer aldığı yarışlara Bodrum Kalesi açıklarından start verildi. IRC-B ve destek sınıfları Bodrum-Çelebi Adası - Kargı Adası - Bodrum etabında 18 milli offshore rotada mücadele etti. IRC -A kategorisindekiler ise 2 kez geçilen şamandra rotada yaklaşık 17 milli etapta mücadele verdi.

Yarışların başlangıcında ortaya çıkan yunus sürüsü yarışlara renk kattı. Yarışları izleyenlere heyecanlı anlar yaşayan yunuslar zaman zaman tekneler arasında görüldü.Yarışları izleyip en güzel fotoğrafı çekmeye çalışan yelken tutkunları aynı zamanda yunusları fotoğraflayabilmek içinde çaba harcadı. Yunus sürüsü bir süre sonra gözden kayboldu. BAYK Kış Trofesi'nin 2'nci ayağındaki yarışlarda ilk gün sonunda Marina Yacht Clup'ya ilk ayak yarışlarının ödül töreni düzenlenecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler