HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk'e hakaret eden Yeni Akit Gazetesi protesto edildi

Yeni Akit Gazetesi sosyal medya hesabından Atatürk'e hakaret eden fotoğraflar paylaştı. Yeni Akit Gazetesi'nin Atatürk'e bu haraketi gazete binasının önünde ve sosyal medyada protesto edildi.

Atatürk'e hakaret eden Yeni Akit Gazetesi protesto edildi

Yeni Akit Gazetesi, sosyal medya üzerinden yayınladığı Atatürk'e hakaret içeren fotoğraflarla gündeme oturdu. Sosyal paylaşım sitelerinden "akitgazetem.com" hesabından paylaşılan fotoğrafla büyük tepki topladı. Yeni Akit'in bu hareketi sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Twitter'de ''Akit okumuyoruz'' hashtagi trend topic oldu. Yeni Akit Gazetesi'nin Halkalı'da bulunan binası önünde, gazete protesto edildi. Eylemciler Yeni Akit Gazetesi'nin binasından kendilerine ateş açıldığını iddia etiler.

BİNADAN ATEŞ EDİLDİ İDDİASI

Yeni Akit Gazetesi'nin sosyal paylaşım sitelerinden yayınladığı Atatürk'e hakaret içeren fotoğraflardan sonra, gazetenin Halkalı'daki binasının önünde toplanan grup, slogan attı. Bazı kişiler Yeni Akit Gazetesi binasına taş ve yumurta fırlatırken, olay esnasında binanın bazı camları kırıldı, gazeteye iat araçlar ise hasar gördü. Atılan taşlar sonucunda binada bulunan iki kişi yaralandı.

Protesto sırasında Yeni Akit Gazetesi'nin binasından silah sesleri geldi. Protestocular, gazete binasından kendilerine ateş açıldığını iddia ettiler.

TAKVİYE EKİPLER GELDİ

Olayların başlangıcında az sayıda polis olay yerinde bulunuyordu. Ancak olayları polis kontrol etmekte güçlük çekince, takviye kuvvetler Yeni Akit Gazetesi'nin bulunduğu binanın önüne geldi. Zırhlı araçlar ve TOMA'lar da gazete önünde hazırda bekletildi. Yeni Akit Gazetesi'ni protesto eden grup gecenin ilerleyen saatlerinde dağıldı.

Polis Yeni Akit Gazetesi'nin Halkalı'da bulunan binasının önünde güvenlik amacıyla bekleyişini sürdürüyor.

"RESMİ HESAP DEĞİL"

Öte yandan Yeni Akit Gazetesi yetkilileri, Atatürk'e hakaret içeren fotoğrafların yayımlandığı "akitgazetem.com" isimli hesabın gazetelerinin resmi hesabı olmadığı bildirildi.

YENİ AKİT GAZETESİ'DEN HİTLER'Lİ BULMACA

Yeni Akit Gazetesi tarafından 19 Temmuz 2014 tarihinde yer alan bulmacada 'resimdeki ünlü' olarak Adolf Hitler yer alırken, şifreli sözcük ise 'Seni Arıyoruz' olarak çıkmıştı.

LGBT BİREYLERİNE HAKARET

Yeni Akit Gazetesi, 2012 yılında Kaos GL derneği tarafından açılan dava sonucunda 'farklı cinsel tercihlerde olanlarla ilgili eleştiri sınırını aşan ve hakaret içeren ifadeler kullanıldığı' gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum edildi.

DANIŞTAY ÜYELERİ HEDEF GÖSTERİLDİ

Yeni Akit isminde önce Vakit gazetesi olarak yayınlanan gazete, 13 Şubat 2006 tarihli haberinde Danıştay 2. Dairesi'nin bir öğretmenin dışarıda başörtüsü taktığı için müdür olmasını uygun bulmaması kararından sonra "İşte o üyeler" şeklinde bir başlık atıp daire üyelerinin resimlerini basmıştır. Danıştay Saldırısı sonrasında bu gazete nüshasının saldırganın aracından çıkması üzerine, saldırganın bu haberle motive olduğu iddiaları ortaya atılmıştır. Bunun üzerine, Gazete hakkında "hedef göstermek" suçundan dava açılmıştır. Yargılama sonucu Danıştay üyelerini terör örgütlerine hedef gösterdiği gerekçesiyle gazetenin sahibi Nuri Aykon 100 bin YTL, sorumlu yazı işleri müdürü Harun Aksoy ise 11 bin 572 YTL para cezasına çarptırılmıştır.

GAZETECİLER HEDEF GÖSTERİLDİ

2012 yılında Yeni Akit Gazetesi, Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'i PKK destekçisi olmakla, Ali Bayramoğlu'nu ise Ermeni tezlerini ırkçı bir saikle savunmakla suçlamış, 'gizli Ermeni' olduğunu iddia etmiş ve hedef göstermiştir. Bunun üzerine, aralarında Cem Boyner, Ertuğrul Kürkçü, Ezgi Başaran, Füsun Eczacıbaşı, Halil Ergün, Hasan Cemal, İshak Alaton, Mete Çubukçu, Oral Çalışlar, Orhan Pamuk, Rakel Dink gibi isimlerinde yer aldığı yüzlerce isim bir imza kampanyası başlatarak gazetecilere destek olmuş ve Yeni Akit gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

ÖĞRETMENLER HEDEF GÖSTERİLDİ

Yeni Akit Gazetesi, aileleriyle birlikte düzenledikleri piknikte rakı içen 11 Antalya Lisesi öğretmeninin Facebook'ta paylaştıkları fotoğraflarını 'Lisede Ahlaksızlık' başlığıyla haber yapmıştır. Öğretmenlerin açtıkları dava sonucunda, Yeni Akit gazetesi 5 öğretmene 1500'er TL tazminat ödemeye mahkum edilmiştir.

MADIMAK OLAYLARI İNKAR EDİLDİ

Yeni Akit Gazetesi, Madımak Olayları'nda yaşamını yitirenlerin aslında kurşun yaralarıyla öldükleri iddiası ve yayımlanan fotoğraflar olmuştur. Fotoğrafları ilk defa belgesel kitabında yayımlamış olan fotoğrafçı Mehmet Özer sosyal medyada Yeni Akit gazetesinin 'yalan söylediğini, gerçekleri çarpıttığını' ifade etmiştir.

GEZİ PROTESTOLARI

Yeni Akit gazetesi 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları esnasında eylemcileri düşmanlaştıran çok sayıda asılsız haber yayımlamıştır.

5 Haziran tarihinde Yeni Akit gazetesi yazarı Mustafa Durdu, gezi eylemcilerinin sığındıkları Dolmabahçe Camii'nde 'grup seks' yapmış olabileceklerini iddia etmiştir.

13 Haziran tarihinde Yeni Akit gazetesinde yayınlanan bir haberde 'Gece 02.00'dan sonra Taksim Gezi Parkı'nda fahişelik ve zinanın yaygın olduğu' iddia edilmiştir. Haberin kaynağı olarak ise, 'gösterileri yabancı bir yayın kuruluşu adına takip eden ve gördüklerini bir dernek yetkilisine anlatan isimsiz bir gazeteci' gösterilmiştir.

1 Temmuz tarihinde, Yeni Akit gazetesi genel yayın yönetmeni Hasan Karakaya kaleme aldığı yazıda gezi eylemcilerine 'Ulan köpek oğlu köpek!, Ulan p...!, Ulan kaltak!' şeklinde hakaret etmiştir.

31 Temmuz tarihinde Yeni Akit gazetesinde 'İşte Gezi’nin silahları' başlıklı bir haber yayınlanmıştır ve güvenlik kuvvetleri tarafından ele geçirilen DHKP-C örgütüne ait silahlar gezi eylemcilerine mal edilmiştir.

Yeni Akit gazetesi Gezi eylemleri sırasında Koç Grubu'nu da düzenli olarak hedef almıştır ve bunun üzerine Rahmi Koç ve Koç Holding Yeni Akit gazetesine 20 ceza davası ve 7 tazminat davası açmıştır.

USAME BİN LADİN İÇİN TAZİYE İLANI

El Kaide terör örgütü lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesi üzerine, Yeni Akit gazetesinde Mehmet Ali Şadoğlu imzalı tam sayfa bir taziye ilanın yayımlanmıştır.

ATATÜRK'E HAKARETLER

Mustafa Kemal Atatürk'ün 75. ölüm yıl dönümünde Yeni Akit gazetesinde Sancaktar Dergisi imzası ile yayınlanan tam sayfalık ilanda, Atatürk için “Olmasaydı da olurduk” ifadesi kullanılmıştır ve bu durum büyük tepki çekmiştir.

Aralık 2014'te Yeni Akit gazetesinde yayımlanan ve Mimarlar Odası tarafından açılan davada mahkemenin Atatürk Orman Çiftliği ilişkin Atatürk'ün vasiyetine bakılması kararının eleştirildiği haberde, "Bırak Ak Saray'ı, Atatürk O.Ç'ye bak" ifadelerinin kullanıldığı bir başlık atılmıştır ve durum büyük tepki çekmiştir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler