HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni Anayasa teklifi Meclis Başkanlığı'nda

AK Parti'li Elitaş, 'Yeni Anayasa teklifini saat 17.30'da Meclis'e sunacağız' demişti. Teklif 10 dakika gecikmeyle Meclis'e sunuldu

Yeni Anayasa teklifi Meclis Başkanlığı'nda

Yeni Anayasa teklifi ile ilgili geri sayım başladı. Ak Parti, anayasa değişiklik taslak metni üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Metin, MHP'ye gönderildi. MHP'nin incelemesinin ardından iki partinin üzerinde anlaştığı teklifi saat 17:40 sıralarında AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Naci Bostancı ve Mehmet Muş ile Genel Sekreter Abdulhamit Gül, teklifi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a sundu.

Teklifte 316 vekilin imzası bulunuyor. Elitaş, teklifi Kahraman'a sunarken yaptığı konuşmada, "Sayın Başbakanımız dahil olmak üzere 316 milletvekilimizin imzasıyla Meclis Başkanlığımıza teslim ediyoruz. Vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.Kahraman da teklifi alırken, "Hayırlı uğurlu olsun. Sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyorum. 316 imza var. Muhteviyatına ilişkin açıklamayı sanıyorum basına yapacaksınız. Çalışmaya katılan bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin, devletimiz için bir yeni başlangıç daha oluyor, yeni bir dönem oluyor. Bugüne kadar 18 değişiklik olmuştu. Bu 19. ve köklü bir değişiklik... Öyle olmasını diliyorum. Tebrik ediyorum." diye konuştu.

Anayasa müzakerelerini yürüten AK Partili Abdülhamit Gül ile MHP'li Mehmet Parsak'ın teklif ile ilgili saat TBMM'de ortak açıklama yaptı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler