HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Yeni bir devlet kuruyoruz' sözüne suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan hakkında "Anayasal düzeni yıkma suçunu itiraf" suçlaması ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. AKP MKYK üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan'ın Türkiye'nin Gündemi programında söylediği sözler sosyal medyada da büyük tepki toplamıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan hakkında "Anayasal düzeni yıkma suçunu itiraf" suçlaması ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP'li Ali Şeker, suç duyurusu başvurusunu da sosyal medya hesabından paylaştı.

İŞTE PROGRAMDA YAŞANANLAR

AK Parti MKYK üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan'ın CNNTürk’te Ahu Özyurt'un sunduğu Türkiye'nin Gündemi programında söylediği sözler Facebook ve Twitter'da büyük tepki topladı.

Aynı programa katılan Aytuğ Atıcı’nın OHAL kalkana kadar sakallarını kesmeyeceğini beyan etmesi üzerine Oğan söz aldı. Atıcı’nın FETÖ mağduriyetlerini dile getirmesinin ardından Oğan “Bunlar aslı astarı olmayan laflar” dedi.

"MEVCUT DEVLETİ YIKTINIZ MI?"

Oğan’ın kendisine itiraz etmesi ve verilerin doğru olmadığını iddia etmesi üzerine Atıcı, verilerin Adalet Bakanlığı’nın sitesinden alındığını söyledi. Oğan ardından “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” dedi. Atıcı'nın "Ne demek yeni devlet? Mevcut devleti yıktınız mı?" sorusu üzerine Oğan, "Yapılan YAŞ toplantısı yeni bir Türk Silahlı Kuvvetleri'nin inşasıdır. Biz vesayet düzenini yıktık. 15 Temmuz'daki devlet içerisindeki odaklanmış bütün vesayet mekanizmaları darmadağın oldu. Bürokratik oligarşinin hakim olduğu devlet sistemi bitmiştir. Şimdi halkın doğrudan belirlediği bir sistem geliyor. Bunun kurucu lideri de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, temel bir kimliği vardır 15 Temmuz'un. O kimlikte milli ve yerli kimliktir. Yeni kurulan oluşumun misyonu ve vizyonu da budur." ifadesini kullandı.

"BOŞ HAYALLERİN PEŞİNDEN KOŞMAYIN"

CHP'li Atıcı, programın ardından Twitter hesabından "Yeni bir devlet kuruyoruz" gibi boş hayallerin peşinden koşmayın. Türkiye Cumhuriyeti 1923'te kurulmuştur. Kurucusu da Atatürk'tür" dedi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler