HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni büyükelçi Merve Kavakçı'nın fotoğrafı gündem oldu

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliği'ne atanan Merve Kavakçı'nın çektirdiği ilginç bir fotoğraf gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun bir şekilde paylaşılan fotoğrafta Kavakçı, Nakşi Şeyhi Nazım Kıbrısi’nin dizlerinin dibinde otururken görülüyor. Kavakçı'nın dün açıklanan yeni Büyükelçi Kararnamesi ile Kuala Lumpur'a Büyükelçi olarak atanması CHP'den olduğu kadar MHP'den de bir çok ismin tepkisini çekti.

Yeni büyükelçi Merve Kavakçı'nın fotoğrafı gündem oldu

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğine atanan Merve Kavakçı'nın çektirdiği ilginç bir fotoğraf gündeme oturdu.

Sosyal medyada yoğun olarak paylaşılan fotoğrafta Merve Kavakçı, Nakşi Şeyhi Nazım Kıbrısi’nin dizlerinin dibinde otururken görülüyor.

MHP YÖNETİCİSİNDEN FLAŞ TWEET

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. MHP'li Vahapoğlu, dün açıklanan yeni Büyükelçi Kararnamesi ile Kuala Lumpur'a Büyükelçi olarak atanan Merve Kavakçı'yı alaylı bir şekilde eleştirdi. Vahapoğlu, Kavakçı'nın hayatını kaybeden Nakşi Şeyhi Nazım Kıbrısi'nin dizleri dibinde otururken çekilmiş fotoğrafını paylaşarak şöyle yazdı:

“Hariciye geleneğimize çok büyük katkı sunacağına inandığımız yeni büyükelçimiz. Türkiye’ye hayırlı olsun.”

Merve Kavakçı'nın, milletvekili olduğu dönemde usulsüz bir şekilde ABD vatandaşı olduğu ortaya çıkınca milletvekilliği düşürülmüştü. Kavakçı'nın hayatını kaybeden Nakşi Şeyhi Nazım Kıbrısi'nin dizleri dibinde otururken çekilmiş fotoğrafının hikayesini de Odatv yıllar önce sayfalarına taşımıştı.

Fotoğraf, Ağustos 2000 tarihinde ABD'de çekildi. İkilinin bulunduğu mekan, Şeyh Kıbrisi'nin kaldığı otel süiti. AKP hükümetinin Büyükelçi olarak Malezya'ya yolladığı Merve Kavakçı, bu çarpıcı fotoğrafta, Nakşi Şeyhi Nazım Kıbrısi'nin dizlerinin dibinde oturuyor. Avucunu açmış, mahçup bir edayla bakıyor.

ÖZTÜRK YILMAZ: DIŞİŞLERİ İTİBARI DIŞARIDAN YAPILAN ATAMALARLA YIPRATILMIŞTIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da Merve Kavakçı’nın büyükelçi olarak atanmasına ilişkin “Bunu yanlış buluyoruz. Dış politikanın formüle edildiği böyle bir yere ne kadar liyakat taşıdığı tartışılan insanların atanması dış politika fiyaskosunun baş nedeni. Dışişleri itibarı dışarıdan yapılan atamalarla yıpratılmıştır” dedi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Öztürk Yılmaz, Merve Kavakçı’nın büyükelçi olarak atanmasına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: “Eğer AKP’de ir bakanlık veremiyorlarsa Dışişleri Bakanlığında büyükelçi yapıyorlar. Sanki burası AKP’nin arka bahçesi ve köprüsü. Bunu yanlış buluyoruz. Dış politikanın formüle edildiği böyle bir yere ne kadar liyakat taşıdığı tartışılan insanların atanması dış politika fiyaskosunun baş nedeni. Meslekten gelen insanlar var bekletilen park edilen insanlar var. Dışişleri itibarı dışarıdan yapılan atamalarla yıpratılmıştır. Bunlar kendilerini siyasi iktidara bağlı hissediyorlar. Devlet bürokrasisindeki hiyerarşiyi tanımıyorlar. Bizler 19-20 yıl görev yapıyor büyükelçi oluyoruz ama öbür türlü bir gecede oluyorlar. Doğru olmadığını düşünüyorum şahıs olarak değil prensip olarak meslekten gelen insanların yapılması gerekir. Durum değerlendirmesi tespiti yaparken bile tereddüt ediyorlar büyükelçiler acaba siyasi gazaba uğrar mıyım diye. Bu durumu yadırgadığımı söylüyorum.”

GÜRSEL TEKİN'DEN AKP'YE MERVE KAVAKÇI SORUSU

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Twitter hesabından dikkat çeken bir Merve Kavakçı paylaşımı yaptı.

Tekin, Büyükelçi Kararnamesi ile Kuala Lumpur’a Büyükelçi olarak atanan Merve Kavakçı’yla ilgili hükümete şu soruyu yöneltti:

“24 gün önce TC vatandaşlığına alınan ve Büyükelçi yapılan Merve Kavakçı, görevine başlamadan ABD vatandaşlığını bırakacak mı?”


En Çok Aranan Haberler