HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hayırlı Cumalar: En yeni Cuma mesajları 28 Nisan 2017

Bizden de hayırlı Cumalar! Cuma günü mesajları hem haftanın son günü, hem de insanların birbirilerine iyi dileklerde bulunduğu, diğerlerinden farklı bir günü anlatabiliyor. Bu günü, diğerlerinden daha farklı kılabilecek ve sevdiklerinizin yüzünü biraz daha gülümsetebilecek farklı cuma mesajlarını bir araya getirdik. İşte; yeni cuma mesajları...

Hayırlı Cumalar: En yeni Cuma mesajları 28 Nisan 2017

Hayırlı Cumalar! Cuma namazı saat kaçta?

Cuma namazına yaklaşık 3 saat 7 dakika kaldı. Bugün cuma namazı saat 13.13'te kılınacak. Cuma gününü farklı kılan bir başka özellik ise, dostlara gönderilen özel cuma mesajları. SMS, Facebook, WhatsApp gibi anlık mesajlaşma platformlarında paylaşabileceğiniz yeni cuma mesajlarını bir araya getirdik. Her hafta farklı ve değişik içeriğiyle internet kullanıcıları tarafından gören birbirinden özel cuma sözleri, Dijital teknoloji'nin gelişmesiyle daha fazla paylaşılmaya başlandı. Bu dönem ise, Recep ayı dolayısıyla biraz daha günümüzü farklı kılan bir dönem. Recep ayı kameri aylardan olan hicri ayının yedincisi.

Cuma gününün diğer 6 günle farkı nedir?

Cuma Günü kelime anlamı ile “el-cumu‘ati” ifadesi, “toplamak, bir araya getirmek” anlamına gelen “cem‘” kökünden türetilmiş bir özel isim. Arapların daha önce “arube” dedikleri haftanın bu gününe “cuma günü” olarak Türkçelenmiş.

CUMA MESAJLARI

- Sevgi ne günle ne de zamanla sınırlıdır. Eller göğe dua için açıldığında akıla ilk gelen dostlardır. Hayırlı cumalar...

- Güneşin kırmızısıyla aydınlanan, ateşiyle süzülen, herkese nasip olmasını dilediğimiz mutluluk denen o en güzel duygu, sizinle de olsun. Hayırlı cumalar...

- Sevdiğiniz için bir kere mutlu olup, bin kere pişman olacağınız bir sevgiyi yaşamamanız dileğimle! Hayırlı cumalar...

- Cumanız mübarek olsun. Gününüz maddi ve manevi anlamda aydınlık, gönlünüz hoş olsun. Sizi kedere, üzüntüye sevk edecek ne kadar olumsuzluklar varsa sizden her daim uzak olsun. Allah sonumuzu hayretsin. Kurtuluşa erenlerden eylesin.

- Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı cumalar.

- Mevlana der ki; Dua edecek güzel bir gönlün yoksa güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar !

- Yaşıyorsan gel şükret, Hiç doğmadan ölen var, İsyan etme dua et, Her şeyi bir gören var, Ne verirsen elinle O gelecek seninle, Kırma kulu dilinle mahşerde bekleyen var, Dökülen bir yapraksın, Bir et, kemik topraksın, Bir gün yok olacaksın, Can alıp can veren var... Selam ve Dua ile hayırlı cumalar...

- Öyle bir dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın. Şeytandan yaradan sığınki sefsin seni değil; sen nefsini yakasın. Cumanız mübarek olsun.

- Allah’ım, ‘kin, kibir ve kim ne der’ hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.

- Nasıl yaşarsan öyle ölürsün. Öyle bir yaşaki Rabbim, kulum senden razıyım desin… Öyle bir dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın…Şeytandan yaradana sığınki sefsin seni değil; sen nefsini yakasın . Hayırlı Cumalar

- Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.

- Kimi zamanlar vardır en muhabbetli en uhuvvetli ve en güzel, en içten müminin bayramıdır böyle zamanlar. en güzel günün cuma bayramın olsun. Duayla

- Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.
- Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. beni benden uzağa at, senden uzağa atma. cumanız mübarek olsun.

- Allahım! Bilerek veya bilmeyerek isledigimiz hatalarimizi, günahlarimizi bagsla. BizlereMerhamet buyur. süphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin.”

- Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim.

- Bugün Bayram Olsun. Hüzünler Dönüşsün Sevince. Rabbim Yaralarımızı Sarsın Rauf Adıyla, Kalbimizdeki Marazları Gidersin Şafi Namıyla, Cumanız Mübarek Olsun!

28 NİSAN CUMA HUTBESİ

Diyanet İşleri'nin 22 Nisan 2017 tarihli Cuma hutbesi ““Size selam verildiği zaman ondan daha güzeliyle veya misliyle karşılık verin. Şüphesiz ki Allah, her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.” (Nisâ, 4/86.) ayet-i kerimesi ve “İman etmedikçe cennete giremezsiniz! Birbirinizi sevmedikçe de kâmil anlamda iman etmiş olamazsınız! Size birbirinizi sevmenize vesile olacak bir davranış öğreteyim mi? Aranızda selâmı yayın!” hadis-i şerif ile ilgili. Aşağıdaki bağlantıdan 28 Nisan 2017 tarihli Cuma hutbesini okuyabilirsiniz.

28 Nisan Cuma Hutbesi için tıklayınız

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma günü 16 rekat namaz kılınır. Bunlar sırası ile şöyledir: Önce, Cumanın dört rekatlık ilk sünneti kılınır. Bu sünnet, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sonra, cami içinde ikinci ezan ve hutbe okunur. Hutbe okunduktan sonra, ikamet okunup, cemaat ile Cuma namazının iki rekatlık farzı kılınır. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, dört rekatlık son sünneti kılınır. Bunun kılınışı öğle namazının ilk sünneti gibidir. Bundan sonra, “Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya” diye niyet ederek, öğle namazının farzı gibi zuhr-i ahir denilen bir namaz kılınır. Sonra da, sabah namazının sünneti gibi iki rekat vaktin sünneti kılınır. Bundan sonra, Âyet-el-kürsi ve tesbihler okunup, dua edilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler