HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte, 'Mustafa Elitaş kimdir?' Sorusuna yanıt

64'ncü Hükümet'in Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş oldu. Peki, 64'ncü Hükümet'in yeni isimlerinden Mustafa Elitaş kimdir? Sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

İşte, 'Mustafa Elitaş kimdir?' Sorusuna yanıt

1 Kasım Genel Seçimleri'nin ardından 64'ncü Hükümet'te yer alacak isimler belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nu saat 11.45'de kabul ettiği görüşme başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nu kabul etmesinin ardından gerçekleştirilen görüşmede yeni kabinenin sunumu yapıldı. Yaklaşık iki saat süren görüşme saat 13.30 sıralarında sona erdi. Görüşmede Davutoğlu'nun yeni bakanlar listesinin Erdoğan'ın onayına sundu ve ardından kabinede yer alacak isimleri açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurmakla görevlendirilen Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onaylamışlardır" denildi.

Başbakan Davutoğlu'nun Çankaya Köşkü’nde yeni bakanlar listesini açıkladı. Davutoğlu'nun bir önceki hükümetinde Denizli'den Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi vardı. Cumhurbaşkanı'na yakın isimler arasında gösterilen Zeybekçi, 64. hükümette yer almadı. Kulislerde sıkça Mustafa Elitaş'ın Ekonomi Bakanı olacağı konuşulurken iddialar doğru çıktı. Bakan listesine göre 64. Dönem Hükümeti'nin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş olduğu öğrenildi. Yeni kabinede ekonomi bakanlığı görevine getirilen Elitaş, yaptığı açıklamada, "Vatana ve millete hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı. Önceki bakan arkadaşının bıraktığı yerden çalışmalara aynen devam edeceklerini vurgulayan Elitaş, "Onun getirdiği bayrağı daha da ileriye taşıyacağız" dedi. Elitaş, "Bakanlık görevini bekliyor muydunuz?" sorusuna, "Hiç beklemiyordum, sürpriz oldu" yanıtını verdi. Bakanlık için hiç ‘sinyal' almadığını da kaydeden Elitaş, atanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Biz de AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş kimdir? Sorusunu Mynet.com kullanıcıları için yanıtladık.

MUSTAFA ELİTAŞ KİMDİR?

Mustafa Elitaş, 5 Şubat 1957'de Kayseri'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Nuriye'dir. Ekonomist ve Sanayici; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Sanayici olarak iş hayatını yürüten Mustafa Elitaş, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi oldu. Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği görevini üstlendi. 22 ve 23. Dönem Kayseri Milletvekili olan Mustafa Elitaş'ın 24 Kasım 2015 tarihinde Ekonomi Bakanı olduğu açıklandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Elitaş, evli ve 4 çocuk babasıdır.

İşte 64. hükümetin bakanları

Başbakan Yardımcıları: Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu
Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi
İçişleri Bakanı: Efkan Ala
Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz
Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı
Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler