HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni Havalimanında çalışacak hava trafik kontrolörlerine kurs

İstanbul Yeni Havalimanının ilk etabında çalışmalar devam ederken, teknik alt yapının yanı sıra hava tarafındaki operasyonel faaliyetler için de hazırlıklar sürüyor.

İstanbul Yeni Havalimanının ilk etabında çalışmalar devam ederken, teknik alt yapının yanı sıra hava tarafındaki operasyonel faaliyetler için de hazırlıklar sürüyor. Bu kapsamda Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Yeni Havalimanında görev yapacak Hava Trafik Kontrolörlerine yönelik kurs düzenledi.
29 Ekim’de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanının inşası devam ederken, bu konuda hazırlıklarını sürdüren Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) de hava trafik kontrolörlerine yönelik gerekli eğitim çalışmalarını sürdürüyor. DHMİ, Yeni Havalimanında görev yapacak hava trafik kontrolörlerine yönelik kurs düzenledi. Kursta iletişim, motivasyon, liderlik, stres ve güvenlik yönetimi gibi konuları içeren eğitimler verildi.

Yoğun hava trafiğine karşı emniyetli geçişi kolaylaştırmaya yönelik kurs
Hava Trafik Kontrolörlerine yönelik gerçekleştirilen çalışmayı sosyal medya hesabı twitterdan duyuran DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, "İstanbul Yeni Havalimanında görev yapması planlanan Hava Trafik Kontrolörlerinin, tamamen yenilenecek hava sahası ve operasyon ortamına intibak sağlamaları amacıyla verilen eğitimler kuruluşumuz açısından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, 2017 Ekim-2018 Ocak tarihleri arasında uluslararası emniyet otoritesi Avrupa Hava Seyrüsefer Örgütünün (EUROCONTROL) Fransa’da bulunan deney merkezinde ‘gerçek zamanlı hava trafik kontrol simülasyonu’ (ATC-RTS) gerçekleştirilmişti. Diğer taraftan, Genel Müdürlüğümüzce İYH’da görev yapacak Hava Trafik Kontrolörlerinin yoğun trafiği emniyetli, etkin, verimli şekilde yönetmeleri için rutin görevlerinden farklı olarak ’gözetmen’ (süpervizör) rollere geçişini kolaylaştırmaya yönelik bir kurs düzenlendi" açıklamasında bulundu.

Kapsamlı eğitimden geçtiler
Yeni Havalimanında görev yapacak personelin aldığı kursun detaylarına ilişkin bilgiler de paylaşan Funda Ocak, "Atatürk Havalimanında, 05-09 Mart 2018 tarihleri arasında EUROCONTROL teşkilatının uzman eğitimcilerince kursiyerlere iletişim, motivasyon, liderlik, stres, güvenlik yönetimi, çatışma yönetimi ve değişim yönetimi gibi yöntemleri içeren eğitim verildi. Kursta başarı gösteren 16 Hava Trafik Kontrolörü, AHL’de düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldılar. Konunun önemine istinaden söz konusu eğitimin devam etmesi planlanıyor" dedi.
Yeni Havalimanı için personel eğitimlerini sürdüren DHMİ, geçtiğimiz haftalarda da Avrupa Hava Seyrüsefer Örgütünün(EUROCONTROL) Fransa’da bulunan deney merkezinde ‘gerçek zamanlı hava trafik kontrol simülasyonu’ çalışmaları gerçekleştirildiğini ve burada çok sayıda hava trafik kontrolörünün gerekli eğitimleri gruplar halinden tamamladığı bilgisini paylaşmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler