HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni torba yasada neler var?

Yeni torba yasa nedir? Yeni torba yasa içerisinde hangi maddeler bulunuyor? Yeni torba yasası hakkında belirlenen bu bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yeni torba yasada neler var?

Ülkemizde son dönemlerde yaşanan bu tip işlemlerden sonra artık bizler de bazı noktalarda bu gibi sorunlarla karşılaştığınız anda bizler de internete başvurabiliriz. Yeni torba yasası ne yazık ki ülkemizde yaşanan olumsuz olaylar ve de 15 Temmuz Cuma günü yaşanan olumsuzluklar neticesinde ortaya çıkmıştır. Darbe girişimini atlatan ülkemizde siyasi açıdan alınan kararlar ve de bizlerin uygulaması gereken bazı işlemler ortaya konmuştur. Yapılan çeşitli işlemlerden sonra artık vatandaşlar da bu gibi noktalarda belirlenen çalışmalardan yararlanabiliriz.

Toplu olarak yönetimde ve de devlette çalışan personel ortamında yaşanan bazı değişiklikler sonucunda gerektiği işlemlerden yardım alabilirsiniz. Bu değişimlerin her biri yasa olarak adlandırılmıştır. Sağlık, sosyal, eğitim ve de diğer tüm alanlarda yaşanan çeşitli aşamalardan sonra artık çoğu alanda bazı meydana gelen değişiklikler vardır. Yeni yasa torba diye adlandırılan bu bütün değişikliğe verilen isimler vardır. Yeni torba yasa olarak adlandırılan bu sistem sonucunda vatandaşlardan daha büyük çoğunluğu artık sizlerin de bildiği üzere yapılmakta olan bu sistem üzerinden vatandaşlara verilmiştir. Yeni torba yasa içerisinde bulunan bu gibi çalışmalardan sonra da artık vatandaşlar daha kısa bir zamanda bu yasa bilgilerine ulaşabilir. Yapılmakta olan bu tip yasa değişikliği içerisinde bulunan bazı bilmeniz gereken işlemler vardır. Bizler de gerçekleştirilen bu değişiklikler arasında bulunan maddeleri bizler de sizler için topladık.

Yeni torba yasasına göre 34 bin yeni öğretmen açığı çıktığı için bu oranda yeni öğretmen adayları girecektir. Yeni dönemde bu şekilde artık işsiz öğretmenler için yeni bir umut doğmuş olacaktır. Aynı zamanda 15 bin yeni polis memurlarının işe alınması beklenmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, tarafından yapılmakta olan bu Türkiye Futbol Federasyonu ve özerk spor federasyonlarına tescil edilmiş aynı zamanda da Türkiye'de sportif noktada SGK ile Maliye'ye olan borçları da ikişer aylık dönemler halinde azami 42 eşit taksitte ödeyebilecek. 26 yaşından küçük olan vatandaşların Genel Sağlık Sigortasına yapmış olduğu herhangi bir borç varsa bu borç silinecektir.

Eğitim alanında yapılan değişiklik ise şu şekildedir artık merkezi sınavlar veya sonuçlarına ilişkin dava açma süresi 10 gün olmasına karar verilmiştir. Dava dilekçesinin tebliğinden itibaren 3 gün içinde savunma yapılacak. Ve de bu sınav süre bir kereliğine ve en fazla 3 gün uzatılabilecektir. On sekiz yaşından küçük olan kişilerin sigortalı prime asıl aylık kazanç alt yaş sınırına uygun bu verilen asgari ücret çekilecektir. Araç sorumluluk sahibinde yapılan bir diğer kural ise tescil belgesinin bir ay içinde teslim edilememesi halinde, araç sahibine sorumluluk yüklenemeyecektir. Daha bu gibi alanlarda çeşitli yeni torba yasa işlemlerinden kolay bir şekilde yararlanabilirsiniz. Sürekli olarak güncel bu konuları takip edebilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler