HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Yerim Destanınızı" yazısını kaleme alan Yeliz Koray gözaltında! Yeliz Koray kimdir?

Yeliz Koray'ın 15 Temmuz yazısı birkaç gündür gündeme oturmuştu. Ardından yazıyı kaleme aldığı gazete, Yeliz Koray'a suç duyurusunun yapıldığını söylemişti. Duyurunun ardından birkaç saat sonrasında Yeliz Koray'ın 15 Temmuz anmalarının başladığı anlarda Ankara'da gözaltına alındığı belirtiliyor. Gözaltına alınan Yeliz Koray ile ilgili detaylı bilgiler haberimizde...

"Yerim Destanınızı" yazısını kaleme alan Yeliz Koray gözaltında! Yeliz Koray kimdir?

Yazılarını Koceli Koz Gazetesi'nde kaleme alan Yeliz Koray'ın an itibariyle gözaltına alındığı duyuruldu. Daha önce de sivri kalemiyle dikkat çeken Yeliz Koray, bundan birkaç gün öncesinde 'Yerim Destanınızı' adında bir yazı kaleme almış ve oldukça dikkat çekmişti. Yeliz Koray'ın gözaltı bilgisini ise bizzat Yeliz Koray Twitter hesabından duyurdu. Twitter'dan yaptığı açıklama ise şu şekilde;

“Sen gece kalk Ankara'ya gel, sabah kalk Cumhurbaşkalığı Kulliyesine git, kapıda hakaret davasından araman çıksın gözaltı. Hastane. Karakol. Adliye. Demeç almaya geldim, ifade veriyorum…” ifadelerini kullandı.
Konuyla ilgili gelişmeler bu gecenin sonlarına doğru belli olacaktır. OHAL nedeniyle gözaltı süresi yaklaşık 1 haftaya kadar uzayabiliyor. Yeliz Koray ile ilgili henüz tutukluluk kararı alınmadı.

YELİZ KORAY KİMDİR?

'Yerim Destanınızı' yazısını kaleme alan Yeliz Koray, daha önce de sivri ve muhalefet yazıları ile tanınıyordu. Gözaltına alınan Yeliz Koray, halihazırda Kocaeli Koz Gazetesi'nin yazı işleri müdürlüğünü yapıyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler