HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yerin 600 metre altında yılbaşı kutlaması

Rize’nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi’ndeki Türkiye’nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri’nde yerin 600 metre altında yılbaşı kutlaması düzenlendi.

Yerin 600 metre altında yılbaşı kutlaması

ÇAYELİ,(Rize),(DHA) - RİZE’nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi’ndeki Türkiye’nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri’nde yerin 600 metre altında pasta kesildi, yöresel çalgılardan tulum eşliğinde horonlu yılbaşı kutlaması düzenlendi.

Yılbaşı kutlamasına Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) çalışanlarının yanı sıra Rize Valisi Ersin Yazıcı, ÇBİ Genel Müdürü İan Anderson ile bazı protokol üyeleri eşlik etti. Güvenlik tedbirleri alındıktan sonra yerin 600 metre altındaki maden galerilerinde yer alan yaşam odasına inen Vali Yazıcı, yılbaşı için hazırlanan pastayı kesip, işçilere eliyle pasta yedirdi. Vali Yazıcı, işçilerle bir süre tulum eşliğinde horon oynayıp madencilerin yeni yılını kutladı. ÇBİ Genel Müdürü İan Anderson 2015 yılının maden çalışanları için daha güvenli bir yıl olması temennisinde bulundu.

Yerin 600 metre altında madencilerle yeni yıla girdiklerini ifade eden Rize Valisi Ersin Yazıcı, "Başta iş güvenliği olmak üzere Çayeli Bakır İşletmeleri dünya standartlarında çalışma koşulları sağlayan bir şirket. Burada çalışan madenciler bu madene girerken kendi can güvenlikleri ile ilgili herhangi bir tereddütleri olmadıklarını dile getiriyorlar" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler