HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YGS 2017 sınav sonucu saat kaçta açıklanacak?

YGS 2017 sınav sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak sorusunun cevabını milyonlarca öğrenci arıyor. YGS sınavı sonuçları bugün ÖSYM'nin sonuç sorgulama sayfasında açıklanacak ama saati bilinmiyor.

YGS 2017 sınav sonucu saat kaçta açıklanacak?

YGS sınav sonuçları, ÖSYM internet sitesi üzerinden 28 Mart tarihinde bugün erişime açılacak ve sonuc.osym.gov.tr sayfasından sorgulanacak. YGS sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak sorularının cevaplarını arayan üniversiteli adayları için net bir cevap bulunmuyor. YGS 2017 sınav sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

YGS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Bu yıl 28 Mart tarihinde açıklanacağı belirtilen ancak saat bildirilmeyen YGS sınav sonuçları, geçtiğimiz yıl sabah saat 08.30'da civarında açıklanmıştı. YGS sınav sonuçlarının bu yıl 28 Mart tarihinde açıklanacağını duyuran ÖSYM'nin geçtiğimiz yıl olduğu gibi 08.30'dan itibaren sonuçları açıklaması beklenmektedir.

Sınav esnasında yanlışlık olduğunu düşünen ve yeniden değerlendirilmesi konusunda müracaatta bulunan adayların talepleri, sonuç açıklama sayfası üzerinden nihayete kavuşturulacak. Bu tarz bir durumla karşılaşılmasında ise sonuçların duyurulacağı sayfa üzerinden inceleme detayları ve kararlar paylaşılacak.

YGS-2017 SINAV SONUÇLARINI ÖSYM SAYFASINDAN ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YGS'DE BAŞARI ARTTI

2015'te 3.9 olan fen bilimleri net ortalaması 2016'da 4.7'ye çıktı. En yüksek artış Türkçe'de oldu. 2015'te 15.8 olan net ortalaması 2016'da 19.1. Net ortalamasının yüksek olması ön lisans ve açıköğretim için gereken 150 barajını ve lisans için lazım olan 180 puanı aşma oranını da artırdı. Örneğin 180 ve üzeri puan alanların sınava girenlere oranı 2015'te yüzde 68.89 iken 2016'da 75.6'ya yükseldi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sınav saatinden önce okulda olup, 15 dakika kuralından ötürü sınava giremeyenle riçin Kamu Denetçiliği Kurumu'nun raporunu beklediklerini söyledi. Yılmaz, rapor çıktıktan sonra kurum raporu uygulamaldır açıklamasında bulundu. Dün ise Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Anayasa'nın 42'inci maddesini gösterdi. Anayasa 42. maddesi: Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.Eğitim ve öğretim hürriyeti, Anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz. İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır. Özel ilk ve orta dereceli okulların bağlı olduğu esaslar, Devlet okulları ile erişilmek istenen seviyeye uygun olarak, kanunla düzenlenir.

ÖSYM 9.45 GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bazı adayların tepkisine neden olan '09.45 kuralı'nın gerekçesini açıkladı. ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, adayların sınav öncesi işlemlerinin 10-15 dakika sürdüğü, geç kalanların hatırlatılan kuralları duymadığı ve diğer adayların dikkatini dağıttığı için bu kuralın getirildiği belirtildi. Kararın Aralık 2016'da alındığı açıklandı. ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geçmiş yıllarda adayların, sınav başlama saatinden sonra binaya gelmeleri; geç kalma telaşından dolayı üst arama işlemlerinin yeterince yapılamamasına ve bunun sonucu olarak sınav sonrasına, tutanaklar ve kamera görüntülerine dayalı olarak birçok adayın kol saati, cep telefonu ve metal eşyalar gibi sınava getirilmesi yasak eşyalar nedeniyle sınavlarının geçersiz sayılmasına neden oldu. Sınav salonlarına adayların kimlik kontrolü yapılarak alınması, sınav kurallarının salon başkanı tarafından hatırlatılması, salonda sınava gireceklerin yoklamalarının yapılması, karekodların salon tutanaklarında adaya ilişkin yere yapıştırılması ve adayların sınav öncesi dolduracakları alanlar gibi, sınav öncesi işlemler zaman alıyor. Salonda sınava giren adayların sayısına bağlı olarak, sınav öncesi kurallara ilişkin duyurular ve sınav öncesi gözetmenlerin yapacakları işlemler 10-15 dakika arasında bir zaman alıyor. Salona zamanında gelemeyenler hem salonda hatırlatılan kuralları duymamış oluyor hem de salon görevlilerinin ve kendilerinin yapacakları işlemlerin hatalı veya eksik yapılmasına, geç gelen adayların yanlış salon veya sırada sınava girmelerine ve diğer adayların dikkatlerinin dağıtılmasına neden oluyor. Yukarıdaki gerekçeler sınav başlama saatinden 15 dakika öncesinde binaya girişin tamamlanmış olmasını zorunlu kıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler