HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YGS 2017 soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

2017 YGS maratonu bitti. Şimdi adaylar YGS soru ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını arıyor. Son habere göre, soru ve cevaplar ÖSYM ais.osym.gov.tr'de yer alacak.

YGS 2017 soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Son gelen haberlere göre, YGS'nin yüzde 20'lik bölümünü ÖSYM'nin soru kitapçıkları açıklama sayfası ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr'den açıklanıyor. Peki YGS soruları ve cevap anahtarları bugün açıklanacak mı? YGS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları bugün saat kaçta açıklanacak?

YGS 2017 SORULARI VE CEVAPLARINA ERİŞİM NASIL YAPILIR?

YGS 2017'ye giden adaylar, sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara (yayımlanan yüzde 20) "Soru Kitapçığı Görüntüleme Sistemi'nin "ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C kimlik numaralarıyla erişebilecek. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebilecek. Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımayacak. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacak.

YGS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’den edinilen bilgiye göre, YGS soru ve cevapları için net bir saat yok ancak soru kitapçıkları ve cevapları gün içerisinde yalnızca sınava giren adayların erişimine açılacak. ÖSYM’nin resmi sitesine bağlı olan Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik numaraları ve kendi belirledikleri şifreleri ile soru ve cevaplara ulaşabilecekler.

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkçe, sosyal bilgiler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere dört testten oluşan YGS’de adaylara her testten 40’ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltildi ve 160 dakika verildi. YGS sınav sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak.

İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılmak isteyenlerin ise YGS’de 180 baraj puanını geçmesi gerekiyor. YGS’den bu puanları elde edenler, LYS’lere katılmak için 4-17 Nisan arasında başvuru yapabilecek.

SINAVDA ADAYLARA 160 SORU İÇİN 160 DAKİKA VERİLDİ

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika veya son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemedi, kısa süre için bile olsa salondan çıkamadı. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletildi. Öte yandan, saat 07.00'den 09.45'e kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutularak, kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler