HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YGS öncesi Eyüp Sultan doldu taştı

YGS 2017 sınavı öncesi yüzlerce üniversite adayı, Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret edip, dua etti. Yoğunluk nedeniyle, öğrenciler ve yakınları, türbeye girmek için uzun süre kuyruk bekledi.

Bu Pazar yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi Eyüp Sultan Türbesi doldu taştı.

Üniversite adayı, Mustafa Efe; “Biz sınava çalıştık. Elimizden geleni yaptık. Artık bundan sonrası takdir-i ilahi. Duamızı da ettik. Bakacağız artık, hayırlısı” dedi.

Torununun sınava gereceğini söyleyen Hilmiye İşlek ise“Bugün herkes aynı. Hepimizin dileği aynı. Cenab-ı Allah’tan, torunumun iyi bir yeri kazanıp, okul bittikten sonra iyi bir işinin olması.. Dua etmek için geldik. Allah inşallah kabul eder” dedi. Sınava girecek olana Arda Tüfekçiise “Sene boyunca çalıştık. Allah’ın izniyle, emeklerimizin karşılığını inşallah alacağız. Buraya duamızı etmeye geldik. Sultan hazretlerinin yüzü suyu hürmetine. Bakalım hakkımızda hayırlısı” dedi.

EYÜP SULTAN KİMDİR?

Asıl adı Halid bin Zeyd bin Kuleyb'dir. Ebu Eyyûb El-Ensarî olarak bilinir. Türkçede Eyüp Sultan olarak anılan en büyük sahabelerden biridir. Hz. Muhammed'i Mekke'den Medine'ye göç ettiği zaman evinde ilk misafir eden sahabedir. Bu misafirlik süresi yedi aydır. Bu sebeple kendisine bu olaydan sonra Mihmandar-ı Nebevî veya Mihmandar-ı Resul de dendiği olmuştur. Daha sonra 90'lı yaşlarında katıldığı ikinci İstanbul kuşatması sırasında şehit olmuştur. Vasiyeti üzerine İstanbul surlarının dibine gömüldüğü rivayet edilir. Fetih'den sonra Akşemsettin manevi keşif yoluyla mezarını bulur. Şu anda onun adına bir türbe, kendi adı ile anılan Eyüp semtinde ve kendi adı verilen Eyüp Sultan Camii'sinde bulunmaktadır.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler