HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yiğit Bulut canlı yayında maaşını açıkladı

Başbakan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, maaşı ile ilgili iddiaları yalanlayarak "Türk Telekom'dan aylık 8 bin lira alacağım" dedi.

Yiğit Bulut canlı yayında maaşını açıkladı

Başbakan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, A Haber ekranlarında yayınlanan "Aklın Yolu" programında hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.Türk Telekom'un Yönetim Kurulu'na atanan Bulut, medyada maaşıyla ilgili yer alan iddialara yanıt verdi.

CANLI YAYINDA MAAŞINI AÇIKLADI

Yeni göreviyle ilgili bilgi verip, maaşıyla ilgili medyada çıkan haberleri yalanlayan Bulut "Yönetim kurulu üyeliği başlı başına bir görev değildir. Başbakan başdanışmanı kadrosunda bulunduğunuz zaman, devletin kamudaki paylarına yönelik olarak, yönetim kurullarına zaten girersiniz. Bu eskiden beri devam eden bir süreçtir. Başbakan başdanışmanlığının yanında ek olarak verilmiş, bağımsız yönetim kurulu üyesi sıfatıyla kamu kontenjanından girilmiş bir görevdir. Bazı basın yayın organlarının iddia ettiği gibi bunun ücreti aylık 40 bin lira, yıllık da 400 bin lira değildir" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN ÖDEMELER ŞEFFAFTIR"

Görev aldığı şirketin halka açık bir şirket olduğunu ve ödemelerin takip edilebileceğini ifade eden Bulut, şöyle devam etti: "Her şeyi abarttıkları gibi, her şeyi bir karalama kampanyasına, bir itibarsızlaştırma dönüştürdükleri gibi, bunu da aynı şekilde kullandılar. Aylık yönetim kurulu ücreti 8000 liradır. Yıl sonunda da yönetim kurulu üyesine hiçbir ödemesi yoktur. Halka açık bir şirkettir, bütün ödemeler şeffaftır, dolayısıyla takip edilebilir."

10 BİN LİRA TRT, 10 BİN LİRA DA DANIŞMANLIK ÜCRETİ

Yiğit Bulut Başbakanlık Başdanışmanı olarak ayda 10 bin lira civarında maaş da alıyor. Bulut'a TRT'de yayınlanan ''Derin Analiz'' programı için ise ayda 10 bin lira ödeniyor. CHP milletvekili Haluk Koç'un önergesini cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bulut'un bu program nedeniyle TRT'den haftada 2 bin 500, ayda 10 bin lira aldığını açıklamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler