HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıkılacak söylentisi Kadıköy'ü ayağa kaldırdı

KADIKÖY'de Ahmet Sani Gezici Lisesi'nin taşınması ve yerine imam hatip yurdu yapılacak söylentisi üzerine, Acıbadem Dayanışması üyesi ve öğrenci velilerinden oluşan kalabalık yürüyüş yaptı.

Acıbadem Dayanışması üyesi ve öğrenci velilerinden oluşan grup, Ahmet Sani Gezici Lisesi'nin yıkılarak öğrencilerinin Kadıköy Fikirtepe'ye taşınması ve yerine imam hatip yurdu yapılacak söylentisi üzerine, dün saat 20.00 sıralarında lise önünde toplandı.

Ellerinde "Okulumuza sahip çıkıyoruz", "Mahalleme, parkıma dokunma", "Okulumuzu vermeyeceğiz, mahallemizi talan ettirmeyeceğiz" yazılı pankartlar bulunan kalabalık, "Ahmet Sani Gezici yıkılamaz", "Susma haykır okuluna sahip çık" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Koşuyolu Parkı'na kadar yürüyen grup, tekrar okul önüne gelerek bir süre Acıbadem Caddesi'ni trafiğe kapattı. Kalabalık daha sonra okul önündebasın açıklaması yaptı.

Eylemciler adına konuşan grup sözcüsü, "Geçen sene tadilat çalışmaları yapılan okul bu sene yıkılmak istenmektedir. Birinci dönemin sonunda okulun taşınacağı, ikinci dönemin yeni binasında yapılacağı söylenmişken, veliler ve öğrenciler bu yeni gerçekliğe göre yaşamlarını planlamaya çalışırken, bu sefer bir cep telefonu mesajıyla okulun eski binasına bir sene daha eğitime devam edileceği duyurulmuştur. Gerekçe ise yeni binanın hazır olmamasıdır. Öğrencilerimize alt yapısı hazır olmayan, hazırlanamayan bir binaya alel acele neden gönderiliyor" dedi.

"EYLEMLERİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Eylemlerini devam ettireceklerini söyleyen bir mahalleli, "Özellikle kentsel dönüşümle başlayan 4+4+4 eğitim sistemiyle de okullarla başlayan sürece müdahil olmak istedik. Yaklaşık iki aydır bu çalışmalarımızı başlattık. Bize şu anda söylenen yıkılıp yerine buraya imam hatip eğitim kampüsü yapılacağı söyleniyor. Ama bu karar neye göre alınmış bilmiyoruz. Daha yeni tadilatı yapılmış bir okul bu. Sorumsuzca alınmış bir karar. Biraz buradan sesimizi yetkililere duyurmayı istiyoruz. Öğrencilerin haftaya taşınacağı söyleniyor. Ama biz eylemlerimizi devam ettireceğiz" dedi.

"DİRENMEYE GELDİK"

Lise 2'nci sınıf öğrencisi İlayda Kaymakçı, "Okulumuzun yıkılışına karşı direnmeye geldik. Okulumuzu imam hatip kampüsü yapmak için yıkıyorlarmış. Fikirtepe'de daha tamamlanmamış bir okula gönderiyorlarö diye konuştu.

"ALT YAPISI HAZIRLANMAYAN BAŞKA OKULA GÖNDERİYORLAR"

Okulun başka bir öğrenci ise şöyle konuştu:

" Biz burada okulumuzun yıkılmaması için günlerce mücadele veriyoruz. Fakat Milli Eğitim bizim dilekçelerimize kulak asmadı. Günlerce dilekçeler yazdık. O kadar dilekçe yazmamıza rağmen halen kayıtsız kalıyorlar. Bizi şu anda alt yapısı hazırlanmamış olan Muratpaşa İlköğretim Okulu'na yollamakla meşguller. Ben burada 4 senedir okuyorum hayatımda böyle bir şey görmedim. Acıbadem'de sadece bir tane lisemiz var. Onu da elimizden almaya çalışıyorlar. Buraya koskocaman bir kampüs yapmayı kararlaştırmışlar. Biz buna izin vermeyeceğiz"Grup eylemlerinin ardından olaysız şekilde dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler