HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıkılan cezaevinin yerine okul yapılacak

Kocaeli Valiliği'nde 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyası kapsamında İzmit C Tipi Cezaevi'nin yerine yapılacak olan Nuh Çimento Eğitim Kampüsü'nün protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Yıkılan cezaevinin yerine okul yapılacak

İZMİT (Kocaeli), (DHA) -İzmit'te 1955 yılında yapılan ve o yıllarda yerleşim alanı dışında olmasına rağmen zamanla mahallenin ortasında kalan ve 3 ay önce de yıkılan İzmit C Tipi Cezaevi'nin eğitim kampüsüne dönüştürülmesi için ilk imzalar atıldı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bilgin, Nuh Çimento CEO’su Kamil Gökhan Bozkurt ve Nuh Çimento Yatırım Müdürü İlker Avcı katıldı.

Eğitim alanında kentte önemli hizmetler sağlandığını söyleyen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Bugün İlimiz ve İzmit ilçemiz adına çok önemli ve anlamlı bir buluşmayı sizlerle paylaştığım için bende büyük bir mutluluk duyuyorum. Eğitim alanında ilimizin her yönüyle gelişen güçlenen fiziksel alt yapısına okullaşmasına Nuh ailesinin yapacağı katkıyı ve protokol törenini sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizler bunun hazırlanma sürecinde her yanıyla ve her boyutuyla gerek kamusal gerekse yerel yatırımlarla gerçekleştirirken, ilimizde bulunan ülkemize değer katan ve ilimizin gelişmesine zenginlik sunan önemli özel sektör katkılarını almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

Yararlı çalışmalar yapmak için elllerinden geldiğini yaptıklarını söyleyen Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bilgin, "4 Ağustos 1966 yılında Nuh Çimento fabrikası kurulmaya başlanmış, bu fabrikanın ve tesisleri asıl sahibi bu bölgenin sakinleridir. Bizler ve sahipler profesyonel olarak emanetçiyiz. Bunların daha iyiye, daha karlı, daha çevreye duyarlı yararlı bir şekle gelmesi için elimizden geleni gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

11 MİLYON LİRALIK EĞİTİM KAMPÜSÜNÜN İMZALARI ATILDI

Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan 64 derslikli İzmit Nuh Çimento Eğitim Kampüsü toplam 11 Milyon 200 bin TL’ye mal olacak. 16 bin metrekarelik alan üzerinde 3 bin 500 metrekareye yapılacak olan kampüs, 2017 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Bodrum, zeminle birlikte 3 kattan oluşacak olan kampüste 2 okul binası, 24 derslikli İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi), 40 derslikli İzmit Anadolu Lisesi(İzmit Lisesi- İzmit Gazi Anadolu Lisesi), 1 kapalı spor salonu, çok amaçlı salon, kütüphane ve laboratuvar bulunacak.

İzmit Nuh Çimento Eğitim Kampüsünün protokol imzaları Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bilgin, Nuh Çimento CEO’su Kamil Gökhan Bozkurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik tarafından hayırlı olsun dilekleri ile imzalandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler