HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yılbaşı için kılıktan kılığa giren polisler anında müdahale edecek

2017 Yılbaşı öncesinde İstanbul’da güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkaran güven timleri yılbaşı gecesi kılıktan kılığa girip hırsıza, tacizciye anında müdahale edecek ve vatandaşları koruyacak.

2017 için heyecanla bekleyen ve yılbaşını eğlenerek geçirmek isteyen tüm vatandaşlar için tüöm yurtta polis alarma geçti. Yılbaşı eğlencesinde en çok sıkıntı yaşanan yerlerden biri olan, hırsızlık ve taciz olaylarının baş gösterdiği İstanbul-Taksim'de polis güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardı.

Önlemlerle ilgili Taksim’de açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdür Yardımcısı Zafer Baybaba, “İstanbul halkımızın güvenli ve huzurlu bir yılbaşı geçirmesi için yaklaşık 17 bin polisle görevimizin başında olacağız. Özellikle ulaşım yapılan iskeleler, havalimanları, metrolar ve metrobüslerde de ayrıca tedbir aldık. Taksim Meydanı ve diğer ilçelerimizin meydanlarında kılıktan kılığa giren güven timleri ile çevik kuvvet polisleriyle görev alacağız. Yine Taksim Meydanı’nda bir canlı yayın aracımız, 96 sabit kamera ve 40 hareketli kamera olacak” dedi.

SAAT 16.00'DAN SONRA GİRİŞ YASAK

Bu arada emniyetten yapılan açıklamada bugün 16.00’dan gece saat 02.00’ye kadar Mete kavşağından, Gümüşsuyu ve Tepebaşı caddelerinden Taksim meydanı’na giriş yasaklandı.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Ankara’da ise Emniyet Genel Müdürlüğü, yılbaşında vatandaşın yoğun olduğu bölgelerde yaya ve motorize ekip sayısının artırılacağı, muhtemel terör eylemlerine karşı şüpheli araç, şahıs, çanta, paket, poşetler üzerinde yapılan denetimlerin de sıklaştırılacağını belirtti. Alınacak tedbirler kapsamında alışveriş merkezleri, pazar yerleri gibi vatandaşın yoğun bulunduğu yerlerde önlemler alınacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler