HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım: Endişe etmeyin, işinize gücünüze bakın

Yıldırım, 'Beni de FETÖ'den sorgularlar mı sorgulamazlar mı?' endişe etmeyin. Eğer geçmişinizde bir yanlış yoksa. İşinize gücünüze bakın. Hiç kimse sizin üzerinize gelemez" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'da sonuç alamayan alçak FETÖ örgütü, milletten damla damla topladığı bu himmetleri oluk oluk bu lobi şirketlerine, yabancılara aktarıyor, Türkiye ekonomisini kötülemek için" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "İş dünyamızın rahat olmasını istiyorum. Bu örgütün ele geçirdiği şirketlerden bu alçakları temizliyoruz. Şirketler üretim, istihdam yapıyor ve binlerce insan çalıştırıyorlar. Bunlar faaliyetlerine devam edecek başka şirketlerle iş yapacak, alımlar, satımlar yapacak bunun için sorgu, sual yok. İşimiz şirketler, kurumlar değil, işimiz bil fiil bu terör örgütünün içine bulaşmış, gırtlağına kadar terör örgütüyle beraber olmuşlardır. Onun için hiç endişe etmeyin, 'Beni de FETÖ'den sorgularlar mı sorgulamazlar mı?' endişe etmeyin. Eğer geçmişinizde bir yanlış yoksa. İşinize gücünüze bakın. Hiç kimse sizin üzerinize gelemez" dedi.

Başbakan Yıldırım, Kayseri Sanayi Odası'nın düzenlediği ödül törenine katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Yıldırım, Türkiye ekonomisi üzerine karamsar senaryo yazmaya çalışanların olduğunu ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

"Ben sanayicilerimizin arasındayken sizlerle birkaç gerçeği paylaşmak istiyorum. AK Parti iktidarında 14 yıl boyunca biz sadece memlekete, millete hizmet etmekle kalmadık. 14 yıl içerisinde vesayet odaklarıyla da kumpaslarla da mücadele ede ede bu günlere geldik. Hem hizmeti aksatmadık hem de kafayı kaldıranların kafasını ezerek bu günlere geldik. Çünkü millet iradesinden başka irade asla kabul etmedik, tanımadık. AK Parti iktidarından bu güne kadar yaşanan olayları hatırlayın. Birkaç tanesini ben söyleyeyim size. İlk karşılaştığımız vesayet Cumhurbaşkanlığı seçimidir, 367 icadıdır. Hemşeriniz, sizin evladınız Abdullah Gül'ü 363 vekili olan AK Parti'ye seçtirmediler. Yeni icat çıkardılar. 'Siz misiniz öyle yapan' dedik, biz de 'Her derdin devası millettir' dedik, millete gittik ve düğümü millet çözdü. Artık Cumhurbaşkanı'nı millet doğrudan seçiyordu. Türkiye'nin, milletin oylarıyla yüzde 52 oyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Liderimizdir, kurucu genel başkanımızdır.

-"BÜTÜN BUNLARI GEÇTİKTEN SONRA ALTIN VURUŞLARINI YAPMAYA KALKTILAR"-

Bu şer odakları bu sefer milletten yüzde 48 oy almış AK Parti'yi, iktidar partisini kapatmaya kalktılar. O badireyi de atlattık. Yetmedi, yargı darbesi yapmaya kalktılar. Onun için de Anayasa değişikliği yaptık, yine sorunu sizler çözdünüz, millet çözdü. Bu da yetmedi bu sefer Gezi olaylarını, 17 Aralık'ı başlattılar bütün bunları geçtikten sonra altın vuruşlarını yapmaya kalktılar. 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci istiklal mücadelesidir. 15 Temmuz bu aziz milletin alçak FETÖ terör örgütüne dersini verdiği gündür. Bu büyük millete, Türkiye'ye darbe yapmak isteyen bu alçaklara millet darbe yapmıştır. Onları bin pişman etmiştir. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, dirayeti, hükümetimizin kararlılığı ve milletimizin cesareti alçaklara geçit vermemiştir. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

-"BAŞKOMUTANININ DAVETİ"-

Türkiye'nin ekonomi ile ilgili çıkarılan "dedikoduları, olumsuz propagandaları" ilk defa yaşamadığına dikkat çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"2006'da bir dalgalanma oldu atlattık. Bu sefer 2009 Küresel Krizi geldi. O krizi de Cumhurbaşkanımız 'teğet geçecek' dedi 'ti'ye aldılar. Dünya kasıp kavruldu Türkiye krizi teğet geçti. Biz 'Krize inat, yatırıma devam et' prensibiyle yolları, köprüleri, hastaneleri, okulları, tünelleri ara vermeksizin, hız kesmeksizin yapmaya devam ettik. Ve böylece o büyük krizi de atlattık. Bu sefer şer odakları Gezi olaylarını planladılar. Maksat, Türkiye'yi sandıkta yenemeyenler, millet iradesinin üzerine gelemeyenler çeşitli oyunlarla Türkiye'yi nasıl güçten düşürürüz nasıl hızını keseriz. Gezi olaylarında da sonuç alamadılar be sefer 17 Aralık'a geldiler, derslerini aldılar en son çaresiz kaldılar, milletin tankını, toplunu, helikopterini, uçağını çalarak milletin parasıyla alınan ülke güvenliği için hazırlanan bu silahları asker kılığına girmiş alçaklar, bölücü terör örgütünün mensupları o gece altın vuruşlarını yapmaya çalıştılar. Ama Başkomutan, Cumhurbaşkanı 'Ey milletim, alçaklara geçit vermeyelim, inin meydanlara' dedi. Hepiniz indiniz meydanlara. O silahlara karşı milletin silahı neydi? Göğsündeki iman ve Cenab-ı Hakkın nusreti, Başkomutanının daveti. İşte o aziz, büyük millet o gece 2. Kurtuluş Savaşı Destanı'nı yazdı. Ülkenin geleceğini, bekasını kurtardı. Kayseri de o gece sabaha kadar meydanlardaydı Mustafa Elitaş'la sürekli görüştük. Siz alçaklara geçit vermediniz, fırsat vermediniz. Bunu yabancılar anlamıyor. Diyorlar ki 'Nasıl oluyor silahı yok, bu darbe nasıl başarısız oldu?' Kimin gerçek dost kimin düşman olduğunu biz o gece gördük. O gece 79 milyon vatan evladıyla yüreği bir çarpan, yanında olan, duasıyla desteğiyle bizimle beraber olan bütün dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ama o geceyi fırsat bilip gerçek kimliğini ortaya koyanları da bir kenara yazıyoruz."

-"İŞ DÜNYAMIZIN RAHAT OLMASINI İSTİYORUM"-

"Bu günlerde yine küresel piyasalarda bir hareketlenme var" diyen Başbakan Yıldırım, açıklamalarını şöyle sürdürdü,

"15 Temmuz'da sonuç alamayan alçak FETÖ örgütü, milletten damla damla topladığı bu himmetleri oluk oluk bu lobi şirketlerine, yabancılara aktarıyor, Türkiye ekonomisini kötülemek için. Buradan yıllarca milletin temiz duygularını sömüren bu insanlara dinini diyanetini çocuklarımız daha öğrensin diye para veren milyonlarca kardeşimize bir kez daha buradan seslenmek istiyorum, artık bu örgütün eli kanlı bir terör örgütü olduğuna şek ve şüphe yoktur. Cumhurbaşkanımızın söylediği bir şey var, örgütün üç ayağı var. Bir, ihanet içinde olanlar. İki ticaret içinde olanlar. Üç ibadet içinde olanlar. İbadetle meşgul olanlara bizim diyeceğimiz yok. Ama milletin kaynaklarını ticaret adı altında bu alçaklara aktaranlara elbette diyeceğimiz var. Ama hainlere geçit yok. Onlar cezalarını en ağır şekilde ödeyecekler. İş dünyamızın rahat olmasını istiyorum. Yine Cumhurbaşkanımızın bir sözü var. Kurumları cezalandırmak yanlıştır. Hatalı olan kimse onu cezalandırmak gerek. Biz de bu örgütün ele geçirdiği şirketlerden bu alçakları temizliyoruz. Şirketler üretim, istihdam yapıyor ve binlerce insan çalıştırıyorlar. Bunlar faaliyetlerine devam edecek başka şirketlerle iş yapacak, alımlar, satımlar yapacak bunun için sorgu, sual yok. İşimiz şirketler, kurumlar değil, işimiz bil fiil bu terör örgütünün içine bulaşmış, gırtlağına kadar terör örgütüyle beraber olmuşlardır. Onun için hiç endişe etmeyin, 'Beni de FETÖ'den sorgularlar mı sorgulamazlar mı?' endişe etmeyin. Eğer geçmişinizde bir yanlış yoksa. İşinize gücünüze bakın. Hiç kimse sizin üzerinize gelemez. Burada açıkça söylüyorum. Ama bu imkanları kullanıp, terör örgütüne bu kaynakları aktaranlar da kusura bakmasın hiç ama hiç bizden müsamaha görmez. 'Merhamet değil esas olan adalettir' deyip buna göre muamele edeceğiz."

-"MHP İLE ÇALIŞMALAR İÇERİSİNDEYDİK ÖNEMLİ BİR MESAFE KAT ETTİK"-

Birçok tedbirin alındığını söyleyen Başbakan Yıldırım, "KOBİ'lerimize 5 milyar nefes kredisi, daha önce 17 milyar yine Kredi Garanti Fonu'nun imkanlarıyla yeniden yapılandırma için kredi imkanı sağladık. Birçok teşvikleri devreye soktuk. Gelişmelere göre yeni tedbirlerimizin de hazırlıklarını tamamladık yakın zamanda devreye sokacağız. Kafanız karışık olmasın, belirsizlik falan yok her şey net, ayna gibi. Evvel Allah, Cumhurbaşkanlığı sistemini de hallediyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Bunun için de adımlarımızız attık. Önümüzdeki hafta Meclis'e getireceğiz değişiklik teklifimizi, bu konuda bildiğiniz gibi bir süreden beri MHP ile çalışmalar içerisindeydik, bunlarda da önemli bir mesafe kat ettik. Meclis'in önüne getireceğiz, takdir yüce Meclis'indir. Meclis'ten sonra yine size geliyoruz. Çünkü nihai karar milletin kararıdır, milletin verdiği karar karşısında boynumuz kıldan incedir" diye konuştu. (ANKA)

(HM/ERD)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler