HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım'dan Kadir Topbaş'ın damadıyla ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyaretleri kapsamında bu sabah yolculuk yaptığı Moldova'da, ülkenin Başbakanı Pavel Filip ile ortak basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Türkiye ve Moldova ilişkilerine yönelik kritik değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesine ilişkin sorusunu cevapladı.

Başbakan Yıldırım Kadir Topbaş'ın damadıyla ilgili soruya cevap verdi. Moldova'da mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, FETÖ davasında dün tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili soruya şu cevabı verdi:

"Türkiye'de FETÖ ile mücadele hukuk çerçevesinde devam ediyor. Biz 15 Temmuz darbe girişimden sonra işi yargıya havale ettik. Bunda sona iş yargının. Yargı hangi yönde nasıl karar verişe o yönde tecelli edecek.

O bakımdan tahliyeler oluyor, tekrar gözaltılar oluyor. Biz suçluları tespit edip yargıya teslim ettikten sonra yargının işi başlıyor.

İsimler üzerinde yorum yapmak yanlış olur. Önemli olan bu mağduriyeti yaşayan insanların yüreğini ferahlatacak kararın bir an önce çıkmasıdır.

O bakımdan yargıya adalet mekanizmasına gerekli yardımları sağlamaya devam edeceğiz."

YILDIRIM, RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Başbakan Binali Yıldırım, Moldova Başbakanı Pavel Filip tarafından resmi törenle karşılandı.

Yıldırım, Devlet Konukevi'ne gelişinde, geleneksel kıyafetli gençlerin ekmek ve tuz ikramıyla karşılandı.

Resmi tören, Yıldırım ve Filip'in tören alanında yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Başbakan Yıldırım, daha sonra tören kıtasını selamladı. İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Yıldırım ve Filip tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.

Yıldırım ve Filip daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Törende, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Fatih Şahin ve Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç yer aldı.


En Çok Aranan Haberler