HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yılın bürokratı görme engelli Kenan Önalan seçildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan yılın bürokratı seçildi.

Yılın bürokratı görme engelli Kenan Önalan seçildi

Görme Engelli ilk üst düzey bürokrat olan Kenan Önalan’a yılın bürokratı ödülünü getiren, Engellerin sosyal yaşama katılabilmeleri için Türkiye’de ilk kez yaptığı çalışmalar oldu.

7 yaşında görme engelli olan ancak azim ve kararlılık ile bugün Türkiye’nin ilk üst düzey bürokratı olmaya hak kazanan Kenan Önalan, Genç Bürokratlar Dergisi tarafından “Yılın Bürokratı” seçildi.

Ankara’da düzenlenen ödül törenine siyaset, sanat ve bürokrasi dünyasından çok sayıda tanınmış isim katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Milletvekili Tülay Babuşçu, “Bizim bir hedefimiz var. Büyük Türkiye hedefi. Bu hedefe işçisiyle, memuruyla, bürokratıyla ve siyasetçiyle hep birlikte elele ulaşacağız. Yaptıkları çalışmaların değerlendirildiği “Yılın Bürokratları” ödülünü bu anlamda çok değerli buluyorum. Bu ödüller Büyük Türkiye hedefimize ulaşmada, tüm çalışma arkadaşlarımızın daha fazla gayret göstermesi ve emeklerinin karşılığının değer bulması ve takdir edilmesi açısından son derece kıymetli ödüller” dedi.

Yılın Bürokratı ödülüne layık görülen Kenan Önalan ise yaptığı konuşmada; “Benim için gerçekten sürpriz oldu. Burada birbirinden kıymetli bürokrasi ve siyaset erbabının arasında bulunmak dahi benim için onur verici bir durum. Çalışmalarımın yerini bulması, engelli bireylerin hayatında bir şeyleri değiştirmesi benim için tarifi çok zor bir mutluluk. Ancak gece gündüz demeden yaptığımız çalışmaların sizlerin nezdinde de değer bulması son derece büyük bir gurur ve onur. Böylesine bir ödüle beni layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın hep söylediği bir şey var. “Durmak yok yola devam” Ben de buradan, durmayacağıma ve milletim için, ülkem için çalışmaya büyük bir hızla devam edeceğimin huzurunuzda sözünü veriyorum.” dedi.

Kenan Önalan Kimdir?

1977 Malatya doğumlu olan Kenan Önalan, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nünde lisans eğitimini tamamladı.

Kanada ve ABD'de iletişim ve medya sektöründe çalışmalar yaptı.

2009 yılında Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak göreve başladı.

2012 yılında Türkiye'de ilk görme engelli üst düzey bürokrat olarak üçlü kararname ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na Bakanlık Müşaviri olarak atandı.

Görme Engelliler için Türkiye'de ilk kez "Sesli Betimleme Tekniği"ni başlattı.

2013 yılında GAP Gazeteciler Birliği tarafından “Yılın Müşaviri” seçildi.

Kenan Önalan Bakanlık Müşavirliği'nin yanısıra halen Sesli Betimleme Derneği Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler