HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yılın en iyi öğretmenleri

Yılın en iyi öğretmenleri

Biri Kastamonu’da engelli öğrencisini badminton şampiyonu yapan Galip Öğretmen, diğeri Şırnak’ta çocuklara daha önce adını dahi duymadıkları step, pilates ve hapkidoyu öğreten Pınar Öğretmen... Kendi illerinin yılın öğretmeni seçilen iki genç Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’la yarın görüşecek.

Silopi’nin dövüşçü Pınar’ı

ÜÇ yıldır Silopi’nin Çukurca köyünde beden eğitimi öğretmenliği yapan Pınar Demiray (28), yarın sabah Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşecek, ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yılın öğretmenlerine vereceği yemekte Şırnak’ı temsil edecek. Okuma yazma bilmeyen anne ve 60 yaşında liseyi dışarıdan bitiren bir babanın 7 çocuğundan 6’ncısı olan Pınar Öğretmen, Silopililere step, aerobik, pilates dersi vermekle kalmamış; dövüş sporu hapkidoda Türkiye’ye dünya şampiyonluğu kazandırmış. Demiray yılın öğretmeni seçilmesine giden süreci şöyle anlattı:

ANNEMİN MUTLULUĞU İÇİN

“Hataylı, 7 çocuklu bir ailede büyüdüm. Annemin mutluluğu her şeyden önemli. Maddi anlamda hâlâ destek olamadığımız için en azından manevi anlamda anneme bu mutluluğu yaşatmak beni gururlandırıyor.”

HEDEFİM HUKUK OKUMAK

“4’üncü sınıftan beri spor yapıyorum, atletizm takımındaydım. Dövüş sporlarını çocukken de çok severdim. Futbol oynardım. Kadrolu olarak atandığım ilk yer Silopi. Üç yıldır buradayım. Açık Öğretim’de Adalet okuyorum. Hukuk bölümüne geçiş yapıp hâkim, savcı ya da avukat olacağım.”

Badminton ve eskrimi Cideli gençlere öğretti

Beden Eğitimi Öğretmeni Galip Taha Boztepe (31), Kastamonu’nun Cide ilçesinde 7 yıldır görev yapıyor. Kastamonu’nun köylerinden gelip Cide Yatılı Bölge Ortaokulu’nda okuyan çocuklara badminton ve eskrimi öğretip Türkiye dereceleri almalarını sağladı. Tek kolu olmayan öğrenci Burak May ile yarışmalara katılıp başarılar elde etti. ‘Zengin sporu’ olarak bilinen badminton ve eskrim malzemelerini de kendi çevresinden destekçileri ve basın yoluyla kendisine ulaşan yardımseverler aracılığıyla temin etti. Bugün Öğretmenler Günü’nde Ankara’da yapılacak protokolde Kastamonu’yu temsil edecek.

OLURSA ENGELLİ OKULU OLSUN

“Başka bir yere tayin olacaksam bir engelli okulunda görev yapmak isterim” diyen Galip Boztepe’nin beden eğitimi öğretmenliğine aşkı ortaokula dayanıyor. Lise bitinceye kadar eğitimini Ankara’da sürdüren Boztepe, Kırıkkale Üniversitesi mezunu. Babası Ekonomi Bakanlığı’nda memur olan Galip Öğretmenin annesi ev hanımı. Rehber öğretmen olan eşiyle Kastamonu’da yaşıyor.

Engelli öğrencisi Kastamonu birincisi

Boztepe’nin 7’nci sınıf öğrencisi Burak May, sol kolundan engelli. Öğretmeni sayesinde badmintona başlayan Burak, Kastamonu’da birinci oldu. Türkiye Okullararası Badminton Yarışmaları’nda derece aldı. İlk üçe girmeyi başardı. En iyisi kızlar Boztepe, “En iyi takımlarım kız öğrencilerden oluşuyor. Kastamonu’da evlerinden çıkamayan kız öğrenciler ilk kez uçağa bindiler. Dışarıyı tanıdılar” dedi.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler