HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MYP lideri asgari ücret konusunda iddialı konuştu

MYP Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, asgari ücret ve işsizlik maaşının düşük olduğunun altını çizdi. Yılmaz, Meclis'e girmeleri halinde asgari ücret sorununun çözüleceğini iddia etti.

MYP lideri asgari ücret konusunda iddialı konuştu

Haziran 2015'te yapılacak genel seçimler öncesinde siyasal partiler seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan zamma rağmen, açlık sınırının altında kalan asgari ücretin seçim sürecinde yine sıkça gündeme gelmesi bekleniyor. Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz yaptığı yazılı bir açıklamayla asgari ücrette çalışanları mutlu edecek adımları atacaklarını belirtti. Yılmaz, 'Asgari ücret 2 bin lira, işsizlik maaşı ise 900 lira olacak', dedi.

İşte MYP lideri Yılmaz'ın o açıklaması:

ASGARİ ÜCRET 2 BİN LİRA OLACAK

"Söz veriyorum işsizlik maaşı 900 lira, asgari ücret 2 bin lira olacak' diyen Yılmaz, 'Yeter ki vatandaşımız bizleri desteklesin. Bizleri meclise taşısın. İktidar olmadan da hükümetleri bu işsizlik maaşı ve asgari ücrete zorlayacağız."

KAYNAK HAZIR

"Ben işadamıyım. Yıllardır uluslararası projeler yöneten 10 binleri istihdam eden birisiyim. Karnımdan konuşmam. Verilir diyorsam bu rakamların kaynağını da ortaya koyarım. Mevcut hükümet 13 yılda bu milletten 3 trilyon dolar vergi toplamıştır. 2 milyon işsize aylık 1 lira maaş vermenin bütçeye maliyeti, yıllık sadece 9 milyar dolardır. Bu rakam ise yıllık bütçenin yaklaşık yüzde 2'sidir. Buna göre sadece kamuda tasarruf bile bu maaşı karşılar."

İSRAF EDİLİYOR

Geçtiğimiz 13 yıl boyunca 3 triyon dolar vergi ile bütçeye gelir üreten bir Türk milleti olduğunu söyleyen Yılmaz, 'Bu rakamlar basit ve yabana atılır rakamlar değildir. Bunun karşılığında 13 yılda sadece 300 milyar yatırım var. Kısaca verilen verginin sadece yüzde 10 kadarı yatırıma dönmüştür. Geriye kalan 2.7 trilyon dolar sorgulanmalıdır. Bu rakam sorgulandığında bu ülkenin aslında sıkıntı çekmeden vatandaşlarını refah içinde yaşatabileceği anlaşılacaktır' şeklinde konuştu.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücrete 2015 yılı için 6+6 oranında zam yapıldı. Bunun sonucunda 2015 ilk yarısı için yarısı için asgari ücret brüt 1202 TL, net ise 949 TL oldu. İkinci altı ay için ise brüt 1274 TL iken, net aylık ise 1000 TL olarak belirlendi. Asgari ücrete yapılan artış ise ne işçi tarafını ne de işveren tarafını memnun etti. İşçi sınıfı artış oranını yetersiz bulurken, işveren tarafı ise artışın 'çok fazla' olduğunu belirtti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler