HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yine askerler zehirlendi

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde yedikleri yemekten zehirlenen 10 asker hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre Büyükorhan İlçe Jandarma Karakolunda akşam yemeğinde kıymalı yumurta yiyen askerlerden 10'u iftardan sonra fenalaştı. Fenalaşan askerler ambulans ve jandarma araçlarıyla Bursa'daki Çekirge Devlet Hastanesine getirildi.

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde, yedikleri akşam yemeğinden zehirlenen 10 asker hastaneye kaldırıldı.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre, Büyükorhan İlçe Jandarma Komutanlığında yedikleri akşam yemeğinden sonra rahatsızlanan 10 asker, 112 acil servis ekiplerince Bursa'daki Çekirge Devlet Hastanesine getirildi.

Bulantı ve kusma şikayeti olan askerlere gerekli müdahalede bulunulduğu, genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

İlçedeki bir lokantadan temin edilen ve askerlerin akşam yemeğinde yedikleri "kıymalı yumurta, mantar çorbası, bulgur pilavı ve yoğurt"tan gerekli tetkikler için örnekler alındığı öğrenildi.

Öte yandan, tedavileri tamamlanan bazı askerlerin taburcu edildiği belirtildi.

Kıymalı yumurtayı getiren lokantanın 2 yıldır karakola yemek verdiği öğrenildi. Olaydan sonra jandarma polis karakoluna çok sayıda polis ve olay yeri inceleme ekibi gönderildi. Büyükorhan İlçe Kaymakamı Muhammed Kaya da bilgi almak için Karakola gidip incelemelerde bulundu.

Askerlerin akşam yemeğinde kıymalı yumurta, mantar çorbası, bulgur pilavı ve yoğurt yediğini belirten İlçe Kaymakamı Kaya yemeklerden numune aldık gerekli yerlere göndereceğiz. Askerlerin durumu iyiye gidiyor. Olayı çok yönlü inceliyoruz dedi.


En Çok Aranan Haberler