HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yine mülteci faciası: 25 ölü

Aydın'ın Didim açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen iki ayrı bot battı. Olayda 25 kişi hayatını kaybetti.

Yine mülteci faciası: 25 ölü

Bugün saat 09.00 sıralarında, Alo 158 ihbar hattını arayan balıkçılar, Sağtur Tatil Sitesi açıklarında denizde kaçaklar olduğunu bildirdi. Bunun üzerine bölgeye sahil güvenlik botları gönderildi. Yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Bulamaç Adası’na geçmek isterken, bindikleri teknenin battığı belirlenen kaçaklardan 3’ü çocuk, 1’i hamile olmak üzere 25’inin cesedine ulaşıldı.

Sağtur Tatil Sitesi önünden denize açıldıkları belirlenen kaçaklardan 7’si ise balıkçıların da yardımıyla sağ olarak kurtarıldı. Didim Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’na getirilen kaçaklar, burada hazır bekletilen ambulanslarla, Didim Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Uzun süre suda kaldıkları için hiportermi geçirdiği belirlenen kaçakların tedavilerinin sürdüğü bildirildi. Kaçıakların cesetleri de karaya getirilerek, aynı hastanenin morguna gönderildi.

Bölgede başka kaçakların da olabileceği şüphesi üzerine üç sahil güvenlik botu ve bir helikopter ile arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Kaçakların uyruklarının tespitine çalışılırken, büyük bölümünün Suriyeli olduğu belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler