HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YKS'nin ikinci oturum heyecanı (2)

SÜRE YETERLİ, SORULAR ZOR GELDİ İzmir'de YKS'nın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'nden (AYT) çıkan öğrencileri aileleri kapıda karşılayarak sarıldı.

YKS'nin ikinci oturum heyecanı (2)

SÜRE YETERLİ, SORULAR ZOR GELDİ
İzmir'de YKS'nın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'nden (AYT) çıkan öğrencileri aileleri kapıda karşılayarak sarıldı. Bazı anneler çocuklarının binadan çıkışını cep telefonlarıyla kaydetti. Ailelerin de öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlendi.
YKS'nin dünkü oturumundan sonra soruların uzun oluşu ve sürenin yetersizliğinde yakınan öğrenciler, bugünkü oturumdan sonra ise sürenin yeterli olduğunu, uzun sorulardan çok eleyici soruların çıktığını söyledi.
'ELEYİCİ SORULAR FAZLAYDI'
Öğrencilerden Rahmi Çelik, "Sınav güzeldi ancak, Matematik ve Geometri zordu. Genelde eleyici sorular vardı. Bugün süre fazla bile geldi. İlk sınavda ise süre yetersizdi. Paragraf ağırlıklıydı, bugün ise bilgiye dayalı eleyici sorular fazlaydı" dedi.
Fatma Güngörür ise, "Çok iyi değildi. Zordu sınav. Dünkü gibi değildi, ancak yine de zor geldi. Dün zaman yetmedi, hiç zaman yetmedi, çok uzundu sorular" diye konuştu.
Berrak Vardarcık, paragraf soruların çıktığını, kendilerini zorladığını söyledi.
Matematik ve geometrinin çok zor olduğunu belirten Ezgi Gök ise, "Fen bölümünde de biyoloji soruları zordu. 11'inci sınıf konuları ağırlıktaydı. İkici oturumda da uzun sorular vardı" şeklinde konuştu.
Can Çubukçuoğlu da düne göre sınavın daha iyi geçtiğini, zamanın da yeterli olduğunu kaydetti.
Öğrencilerden Fevzi Demirkol ise "Sınavım iyi geçti. Sorular çok zordu, kolay sorular da vardı. Ancak geneli zordu, bilgi ağırlıktaydı ve uzun sorular da vardı" dedi.
YKS'nin üçüncü oturumu YDT ise 15.45'te başlayacak ve 120 (2 saat) dakika sürecek.
Tuğba Kaya sınavının iyi geçmediğini ancak bugün zamanın yeterli geldiği ifade etti.
Mehmet CANDAN/İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

YKS'nin ikinci oturum heyecanı (2)YKS'nin ikinci oturum heyecanı (2)YKS'nin ikinci oturum heyecanı (2)YKS'nin ikinci oturum heyecanı (2)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler