HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Yoğun kar' ve kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

'Yoğun kar' ve kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, gece saatlerinde Antalya ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde Antalya ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, İç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

-YOĞUN KAR VE KUVVETLİ YAĞIŞ UAYRISI-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların, gece saatlerinde Antalya ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olmasının beklendiği belirtilirken oluşabilecek su baskını, ulaşımda aksamalara, karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Meteoroloji, rüzgarın, Marmara'nın kuzeyi, Güney Ege kıyıları, Batı Karadeniz'in doğu kıyıları, Orta Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde güneydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde Bilecik çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak, gece saatlerinde Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak gece saatlerinde kuzey kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, güney ve doğusu ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde Ankara ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinde bölgenin doğusunda güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğu kıyılarında batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri, Amasya ve Tokat çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah ve öğle saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatı, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güneydoğu kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinde batı kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevreleri ile zamanla bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIĞI-

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(9)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve zamanla karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(9)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde güney ve doğu ilçeleri ile gece saatlerinde il geneli sağanak yağışlı.(12)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(21)

ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(18)

KONYA: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde kuzey kesimleri karla karışık yağmurlu.(13)

TRABZON: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(12)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu.(13)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı.(19)

SİİRT: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(22)(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler