HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YÖK'ten "sahte diploma denkliği" açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), farklı illerde sahte diplomayla doktorluk yaptığı öne sürülen kişinin diplomasının denkliğinin kurullarınca verildiği iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, bugün ulusal bir gazetede "Yok böyle sahtekarlık" ve "Böyle sahtekarlık görülmedi" başlıklarıyla haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Haberde adı geçen şahsın lisans diplomasının denklik işlemleri için başkanlığımızın Denklik Birimine yapılmış herhangi bir başvurusu bulunmamaktadır. Dolayısıyla haberde yer alan 'YÖK'te denkliğini aldığı' ifadesi doğru değildir" bilgisi verildi.

Bu kişinin adına düzenlendiği iddia edilen belgenin sahte olduğunun, Sağlık Bakanlığının 18 Nisan 2012 tarihli yazısı üzerine yapılan inceleme sonucunda kurul tarafından tespit edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yasa dışı yollarla temin edilen, sahte imza ve bilgilerle üretilip başkanlığımızdan alınmış gibi gösterilen sahte diploma denklik belgesi düzenlenmesi vakalarına rastlanmaktadır. Kurulumuzca kurum ve kuruluşlara ibraz edilen denklik belgelerinin YÖK tarafından verilip verilmediği sorulduğunda, gerekli inceleme en kısa sürede yapılıp, bu örnekte olduğu gibi sonucu ilgili kurum ve kuruluşa bildirilmektedir. Bilinmelidir ki yurt dışından alınmış diplomalar için yapılan denklik başvurularında, başvuruya esas diplomaların gerçek olup olmadığı kurulumuzca titizlikle incelenmekte, sahte diploma ibraz edenler hakkında hemen yasal işlem başlatılmaktadır."

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler