HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yolsuzluk operasyonunda 10 kişi serbest!

İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 10'u sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 10'u serbest bırakıldı.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Kemal Arslan, Murat Cansunar, Yılmaz Çelik, Suphi Vurgeç, Bilir Vakıf Yarımağan, Faruk Altunbay, Bahattin Kuş, Ahmet Fikri Okumuş ve Hüseyin Uçar sağlık kontrolü için gece yarısı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılan şüpheliler hastanenin arka kapısından çıktı.

Süleyman Aslan'ın eşi de serbest

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın eşi de emniyette ifade verdi.

Aslan'ın eşi ifadesinin ardından soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Bu arada Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan ayrı bir soruşturma yürüttüldüğü öğrenildi. Demir'in, "tarihi bir iş hanının otel yapılması" ve "Marmaray güzergahı üzerinde, aksi rapora rağmen 3 katlı bir otelin yapımına izin verdiği" iddia ediliyor.

Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Memur Suçları Bürosu bünyesinde çalışan savcılardan Mehmet Yüzgeç'in de iş adamı Ali Ağaoğlu ve bazı kişilere yönelik soruşturma yürüttüğü ifade edildi. Bu soruşturmanın kaç kişiyi ve hangi suçları kapsadığına yönelik açıklama yapılmadı.

Zarrap yeniden sağlık kontrolünden geçirildi

Kanlıca'daki evinde gözaltına alınan şarkıcı Ebru Gündeş’in eşi Reza Zarrab, sağlık kontrolü için üçüncü kez hastaneye getirildi.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Zarrab, yeniden İstanbulEmniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İşadamı Ali Ağaoğlu sağlık kontrolünde

Öte yandan gözaltına alınan işadamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 14 kişi Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Sağlık kontrolünden geçen şüpheliler yeniden İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltında bulunan 42 kişinin emniyetteki sorguları devam ederken ifadeleri alınanların savcılığa sevk edilmesinin beklenildiği bildirildi. (AA)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler