HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yolsuzluk operasyonunda Ali Ağaoğlu serbest mi kalıyor?

17 Aralık operasyonuyla gözaltına alınan işadamı Ali Ağaoğlu bugün adliyeye çıkarıldı.

Yolsuzluk operasyonunda Ali Ağaoğlu serbest mi kalıyor?

Ağaoğlu CEO'su Hasan Rahvalı, 17 Aralık Operasyonu kapsamında 3 gündür gözaltında olan Ali Ağaoğlu'nun serbest bırakılmasına karar verildiğini ve bunun için işlemlerin başlatıldığını iddia etti. Ancak daha sonra Ağaoğlu'nun avukatı ile soruları yanıtlayan Rahvalı, Ağaoğlu'nun henüz serbest bırakılmadığını açıkladı.

KARDEŞİ ADLİYEYE GELDİ

Ali Ağaoğlu'nun kardeşi Hüseyin Ağaoğlu bugün saat 11:00 sıralarında adliyeye geldi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı C kapısı önünde bir süre bekleyen Ağaoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan adliyeye giriş yaptı.

AĞAOĞLU'NUN AVUKATI: SAVCILIKTA İFADE VERDİ. ANCAK BİR SONUÇ YOK

17 Aralık Operasyonu kapsamında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen iş adamı Ali Ağaoğlu'nun avukatı Adnan Kılıç ile Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı açıklama yaptı. Ağaoğlu'nun serbest kaldığı önündeki iddialar sorulan Adnan Kılıç, "Ali bey savcılıkta ifade verdi. Ancak bir sonuç yok, bekliyoruz" dedi. Ağaoğlu CEO'su Hasan Rahvalı da aynı bilgiyi verdi.

ADLİYE ÖNÜNDE AĞAOĞLU ARBEDESİ

Ali Ağaoğlu sabah savcılığa sevk edilirken 70-80 kişilik yakını da Ağaoğlu’nu görebilmek için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gitti. Saat 11.30 sıralarında Ağaoğlu’nun savcılık sorgusundan sonra serbest kaldığı iddiası ortaya atılınca dışardaki yakınları kapıya akın etti. Bu sırada yaşanan arbede sırasında güvenlik görevlileri yetersiz kalınca çevik kuvvet çağırıldı. Adliyenin girişine gelen çevik kuvvet ekipleri kapıda Ali Ağaoğlu’nu bekleyen bu sırada taşkınlık yapan yakınlarını kalkanlarla itekleyerek kapıdan uzaklaştırdı. Karşı kaldırıma kadar gönderilen Ağaoğlu’nun yakınları burada beklemeye başladı.

BUGÜN NELER YAŞANIYOR?

‘Yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında bugün gözaltına alınanlardan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, işadamı Reza Zarrab ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, işadamı Ali Ağaoğlu, Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan adliyeye getirildi

Bugün sabah saatlerinde ise Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 50 kişi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. İşadamı Reza Zarrab ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in de aralarında bulunduğu 16 kişi ise adliyeye götürülmeden önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

DOSYALAR ADLİYEDE

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 66 kişi, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Gözaltına alınan zanlılar hakkında hazırlanan soruşturma evrakları da bir polis aracına konularak adliyeye gönderildi.Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerince önceki gün düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanlardan aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlunun da yer aldığı 27 kişi, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

TOPLAM 89 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ’yolsuzluk ve rüşvet’ iddiasıyla yürüttüğü 3 soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul’da salı günü yapılan operasyonlarda toplam 89 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerden 13’ü emniyetteki işlemlerinden sonra serbest kaldığı belirtilirken, dün 10 kişi adliyeye sevk edilmiş, 8’i tutuklanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler